Hopp til hovedinnhold

Ny start – hva vil du oppnå i 2022?

Januar er måneden for å gjøre endringer og forbedringer. Vi har som regel mange tanker rundt ting vi ønsker å lære, og hvordan vi vil utvikle oss. Hva holder deg igjen?
TekstAnette Svendsen

Midt i pandemi og nedstengning er det mange som kjenner på at man har mye ekstra tid – og kanskje også at motivasjonen ikke er helt på plass. Netflix i sofaen frister mer enn løpeturen ute, eller å lage den sunne grønnsaksuppa fra bunn. Man bruker mye tid innendørs, og den joggebuksa er ikke så møkkete som den ser ut. (Eller?)

Ofte er det ikke så mye som skal til. Å lære seg nye ting og utfordre seg selv er den perfekte måten å få tilbake motivasjonen i hverdagen, etter en tid som har vært annerledes og utfordrende for oss alle på ulike måter.


Vi inspireres alle av ulike ting, og vi har ulike metoder for hva som fungerer når vi skal implementere nye vaner i hverdagen vår. Det beste er å tilegne seg kunnskapen, uansett hva det er du ønsker å lære mer om; trening, kosthold, personlig økonomi eller å jobbe med forholdet. Da kan du selv velge hvordan du motiveres.

"En om dagen" med Helene Olafsen 

Helene Olafsen er hele Norges tøffing. Fra å leve som profesjonell snowboard-kjører til å stikke av med seieren som hele Norges favoritt i Skal vi Danse – hun har hele tiden levd på hvordan kroppen hennes presterer, og hva slags form hun er i.

Etter hun selv ble mamma endret dette seg. Hun merket at det viktigste var å stille om hodet, og rydde opp i egne tanker. Bare da klarte hun å finne igjen gleden ved det å bevege seg. Så hun gjorde det hun tenkte var best for seg selv og sin egen kropp; ta et skritt av gangen. Eller en bevegelse om dagen. På den måten tar hun vekk prestasjonspresset mange føler på med trening, og fokuserer på det viktigste: de fysiske og psykiske fordelene ved det å bevege seg. Sett pris på egen kropp, og alt den får til med Helene Olafsen.

En om dagen – allsidig og variert trening

Av Helene Olafsen
Hovedmålet mitt er at folk skal føle seg litt bedre enn før de gjorde øvelsen/e, men om de blir minnet på hvor mye kroppen egentlig kan på veien er det fantastisk.

"Fra ligging til legging – rådene som redder forholdet gjennom småbarnstiden" med Cathrin og Steinar Sagen


Å jobbe med å utvikle seg selv behøver ikke kun å handle om en selv, men også hvem du er som partner. Småbarnsperioden er ekstremt krevende og tøff for alle foreldre. Livet sentrerer seg brått rundt et barn, og det er lett å glemme seg selv – og partneren sin.

Cathrin Sagen har jobber i mange år med par som skal gjennom denne fasen, og hun vet hvilke “feller” vi faller i, de vangliste kranglene, og hvordan de kan forebygges. Ofte er det små ting som skal til, det handler om å se hverandre, bekrefte hverandre og knytte bånd. I boken følger det også med humoristiske kommentarer fra Cathrins ektemann Steinar Sagen.

Fra ligging til legging – en overlevelsesguide til paret

Av Catrin og Steinar Sagen
Illustrasjon: Louise Edlund Winblad

"Bekjenn og brenn!" med Sharon Jones

Vi lever i en verden der vi stadig er mer “koblet på”. Oppdateringene tikker inn fra all verdens sosiale medier; bilder og videoer deles, chatmeldinger utveksles i rasende fart og likes dominerer manges selvbilde. Vi søker stadig mer bekreftelse fra menneskene rundt oss, samtidig er det flere og flere som føler på isolasjon og ensomhet.

Det er fort gjort å miste evnen til selvrefleksjon. I det store bildet er det ikke ofte man stiller seg de viktige spørsmålene; Hvem er jeg? Hva ønsker jeg? Og hva er mine behov? Men ved å trene seg selv til å vende blikket innover, blir du kjent med deg selv, og hva som egentlig er viktig for deg. I “Bekjenn og brenn!” får du på underholdende og kreativt vis hjelp til egenterapi – slik at du skal kunne bli kjent med deg selv, utfordre grensene dine og se hva slags potensiale du har. Fyll ut boken, og brenn den etterpå!

Bekjenn og brenn!

Av Sharon Jones

"Apollo-metoden – syv grep som funker når det virkelig gjelder" med Petter Stordalen med Eivind Sæther

Vi kjenner alle til Petter Stordalen – energibunten som aldri ser ut til å stoppe, selverklært mandagskonge og en av Norges største gründere. Stordalen er ikke uerfaren med motgang – snarere tvert imot. For han ble koronapandemien en økonomisk kræsjlanding, uten redning i sikte. Hvordan holder du mote oppe når livet fører deg inn i uvante baner?

Med pandemien som et dramatisk bakteppe deler Stordalen egne og andres erfaringer fra krisehåndtering, med hjelp av innsikter som “nødbremsen”, “tillit is king” og “finn din blå planet”. Han lærer deg hvordan motgang kan gi uante muligheter, enten det er på jobb eller privat. Stordalen gir inspirerende råd til egen utvikling, og du får en nærblikk i Stordalens tankesett og forretningshemmeligheter.

Apollo-metoden – syv grep som funker når det virkelig gjelder

Av Petter Stordalen
– Hver mandag er en ny start. Da snakker vi ny uke, ferskt brød, nytrukket kaffe, nye muligheter. Hvis livet ditt går ut på å vente på festdagene, får du et kjedelig liv.
Foto: Szigetvary Zsolt

"Rikere enn du tror" med Kjersti Grønseth

Har du egentlig så god kontroll på egen økonomi som du tror?

Det er lett å overvurdere sine egne økonomiske evner. Vet du hvor mye du totalt har i utgifter pr. måned? Har du kontroll på pengesluker-vanene dine, og dine guilty pleasures?

Siviløkonom Kjersti Grønseth mener du kan blir RÅ på penger på syv uker! Hun lærer deg å få oversikt og rydde opp i økonomien din, slik at du får større frihet til å gjennomføre drømmene dine. Hun gjør penger gøy og enkelt, og med praktiske oppgaver hjelper hun deg til å bli en pengevinner på syv uker.

Kjersti står bak forbrukerpodden og bak instaprofilen @forbrukerfrue. Hun lever av å formidle økonomiske prinsipper som skaper positive endringer i menneskers liv, uavhengig av inntekt og livssituasjon.

"Omgitt av narsissister" med Thomas Eriksson

Fra den bestselgende forfatteren Thomas Eriksson kommer nå enda en bok om hvordan vi skal håndtere de vanskeligere menneskene rundt oss. I “Omgitt av narsissister” forklarer han inngående hva en narsissist er – hvilke personlighetstrekk har de? Kan du leve med en narsissist? Eller er du kanskje en selv?

Han gir underholdende og reflektert innsikt rundt hvordan vi kan håndtere narsissister i hverdagen. Narsissismen ser ut til å bre om seg, men hva er egentlig konsekvensene av den? Kan vi ha nådd en grense for hvor mye selvsentrering som er bra for oss?

Omgitt av narsissister – slik håndterer du folk som elsker seg selv

Av Thomas Eriksson

"Frisk og sunn med KETO og lavkarbo" med Jane Faerber

Denne boka er for deg som ønsker å lykkes med lavkarbo. Den er både til deg som ønsker å oppnå vekttap med KETO, og til deg som ønsker å spise deilig og velsmakende mat uten sukker og stivelse.

Jane Faerber driver norges mest besøkte lavkarbo- og KETO-blogg, og har gjennom ti år satt lavkarbokost på dagsordenen. Hennes råd lykkes, fordi kosten gir god effekt på både vekt og velvære. Med 120 energiberegnede og fristende oppskrifter til både frokost, lunsj, middag, tilbehør, bakverk og desserter er dette boken for deg som ønsker en langvarig lavkarbolivsstil uten savn.

Frisk og sunn med KETO & lavkarbo

Av Jane Faerber
KETO og lavkarbo skal være enkelt, sunt og DIGG!

"Nordisk KETO for nybegynnere" med Bianca Olsson

Kosthold- og livsstilsrådene er mange og sprikende. Hva er egentlig sunt for deg, og hvordan kan man oppnå et enkelt og sunt kosthold?

Det grunnleggende prinsippet med keto er å gi kroppen næringsrik mat som den bruker som byggeklosser og til forbrenning. Her får du alle verktøyene for å lykkes med KETO, og hjelp til å integrere et sunt kosthold i hverdagen din: boken inneholder en plan for å lykkes med vektreduksjon på KETO, over 100 næringsberegnede oppskrifter, matvareguide som er enkel å forstå og matplan for å komme i ketose i tillegg til fem steg til et sukkerfritt liv.

Bianca Olsson jobber med smarte kjøkken i Oslo, og hun presenterer KETO-fenomenet på en enkel og praktisk måte. Denne boken gjør KETO enkelt!

Nordisk KETO for nybegynnere

Av Bianca Olsson