Hopp til hovedinnholdet
2 min Barn

101 ting å gjøre før du blir voksen

Nils Petter Mørland og Mikkel Niva

- Boka vår er en slags motgift mot kjedsomhet, sier Mikkel.

- Den forsøker egentlig å gjøre ganske vanlige dager litt morsommere. Da vi var små så var fantasien vår en slags magisk kraft som kunne gjøre kjedelig ting til noe morsomt. Å vente på foreldre, å gå hjem fra skolen, spise middag, rydde og andre hverdagslige ting. Denne boka ramser opp masse sånne ideer vi pleide å lage for oss selv da vi var barn. Og som er sånne ting som gjør det ganske morsomt å være barn. For når man blir voksen er det mange som synes sånne fantasigreier er litt teit. Det er det selvfølgelig ikke, og derfor er det viktig å komme i gang før man blir for stor.

101 ting å gjøre før du blir voksen

Av Mikkel Niva og Nils Petter Mørland

101 ting å gjøre før du blir voksen er full av underlige forslag som er ment å gi fantasien litt god boltreplass. Alt fra hvordan du kan gi fingrene dine oppdrag i å gjøre lekser så du slipper å kjede deg med det til å slutte å snakke og heller synge opera.

- Målet er jo egentlig at alle som leser boka kan bli inspirert nok til å finne mange nye og enda kulere ting enn det vi har skrevet, sier Nils Petter.

- Den som har fått i gang fantasimusklene har funnet løsningen på alt som er kjedelig faktisk! Vi tenker at boka er som en perfekt kompis som alltid finner på noe gøy. Og denne kompisen kan du ta med på ferie, eller til venner, uansett om det er jul eller sommer!

- Vi vil hjelpe deg med å finne leker som gjør at tida forsvinner litt, og det er fantasien verdensmester i, avslutter Mikkel. - Håper alle koser seg like mye med boka som vi har gjort!

Her er noen eksempler som Mikkel og Nils Petter liker godt som du kan prøve med en gang:

Lær deg å nyse på liksom!

Lær deg å nyse på liksom

En ganske ok evne å ha når du kjeder deg litt. Tren deg opp til å lage en lyd som gjør at folk tror du nyser på ordentlig. Så kan du kose deg med å få nyseanfall på bussen, i klassen eller på kafé. Da får du litt oppmerksomhet og skaper action for andre på et veldig lavt nivå.

Våkn-opp-spilleliste

Våkn-opp-spilleliste

Lag en spilleliste med musikk som varer akkurat så lenge som du trenger på å våkne, stå opp, stelle deg, spise frokost og komme deg ut døra. Med de perfekte låtene til alle steg i prosessen. Da slipper du å se på klokka – du kan bare følge låtene i stedet! Idet du står opp, trykker du på play, og kjøret er i gang!

Spill og forsøk å tape!

Spill og forsøk å tape

Inviter familien til en runde med kinasjakk, Monopol eller et kortspill eller noe annet. Så er det om å gjøre å tape i stedet for å vinne. Den som taper, vinner! En annen variant er å ikke fortelle at du forsøker å tape, men gjøre det med vilje for at de andre skal få vinne.