Hopp til hovedinnholdet

Årets beste strikkebøker

Høstens strikkebøker er en fest av farger og mønstre. Her er det noe for alle, både nybegynnere og mer erfarne strikkere.
TekstBerit Rødstøl

Bli med på høstens fargefest

Strikk funky og fargerike plagg som får deg til å stå ut av mengden. Boka
Farger & fluff er en fest av en strikkebok med nydelige fargekombinasjoner. Du får bare lyst til å krype ned i de deilige plaggene.

Det er Julie Embrå, også kjent som Embraknit, som står bak boka. Hun er en av Norges mest kjente strikkeprofiler. Sammen med mamma Anne-Grethe har hun skapt en inspirerende og fargerik strikkebok.

Her kan du boltre deg i strikkeoppskrifter på vide, smale, korte og lange gensere, jakker og kjoler, i alt fra fluffy mohair til merinoull og håndfarget garn. Den søte og freshe miksen av knallfarger og mønstre gir herlige 80-tallsvibber.

Farger & fluff - funky strikk

Av Anne-Grethe Embrå og Julie Embrå
Deilige strikkesokker med hæl. Fra boka "Siris aller enkleste oppskrifter" Foto: Siri Nilsen
Fra boka "Siris aller enkleste oppskrifter" Foto: Siri Nilsen

Strikk for nybegynnere

Siri Nilsen har laget denne vakre strikkeboka for de som ikke er så drevne med to pinner. I Siris aller enkleste oppskrifter får du 25 oppskrifter og flotte gaveideer.

Strikk deilige sokker til hele familien og gi bort gaver som varmer til jul. Disse sokkene er både fine og varme.

Siri Nilsen har alltid vært glad i å utfolde seg kreativt, som sanger, låtskriver, skuespiller og dessuten som strikkedesigner med Instagram-kontoen @krauseri. Nå har hun laget en strikkebok for nybegynnere med 25 oppskrifter som er superenkle å forstå.

Siris aller enkleste oppskrifter. 25 strikkeoppskrifter for deg som er nybegynner

Av Siri Nilsen
I boka "Siris aller enkleste oppskrift" kan du boltre deg i 25 enkle oppskrifter. Foto: Siri Nilsen.
I boka "Siris aller enkleste oppskrift" kan du boltre deg i 25 enkle oppskrifter. Foto: Siri Nilsen.
De nydelige genserene fra "Villmarksgensere for barn" holder barne gode og varme. Foto: Linka Neumann
De nydelige genserene fra "Villmarksgensere for barn" holder barne gode og varme. Foto: Linka Neumann

Fargerike mønstre til barna

Sjekk ut denne populære strikkeboka og kle opp poden i varm og nydelig strikk.

I Villmarksgensere til barn får du oppskrifter på nydelige gensere og kofter til de aller minste. Linka Neumann er kjent for sine karakteristiske og vakre villmarksgensere. I denne boka får du oppskrifter på de kjente villmarksgenserne i baby- og barnestørrelser, i tillegg til mange helt nye design. Alle i Linkas umiskjennelige stil: en miks av inspirasjon fra tradisjon, urfolk og natur, men med en personlig og moderne vri.

Villmarksgensere til barn - varme gensere til små eventyrere

Av Linka Neumann
Strikk en deilig cardigan som kan brukes både til hverdag og fest. Fra boka "Klompelompe- nye favoritter for voksne" av Torunn Steinsland og Hanne Andreassen.
Strikk en deilig cardigan som kan brukes både til hverdag og fest. Fra boka "Klompelompe- nye favoritter for voksne" av Torunn Steinsland og Hanne Andreassen Hjelmås. Foto: Hanne Andreassen Hjelmås.

Strikk deg en ny favorittgenser

For første gang har forfatterne bak det populære Klompelompe-universet laget en helt egen bok for voksne. I boka Klompelompe - nye favoritter til voksne får du oppskrifter til både basisplagg og nye fargerike favoritter.

I boka møter de duse Klompelompe-fargene mer spreke farger og mønstre. Et helt kapittel er viet til mer fargerik strikk.

Klompelompe - nye favoritter til voksne

Av Torunn Steinsland og Hanne Andreassen Hjelmås
I denne boka får du oppskrifter på alt fra Mummitrollet, til grytekluter, sokker og tøfler. Foto: Jill Tytherleigh
I denne boka får du oppskrifter på alt fra Mummitrollet, til grytekluter, sokker og tøfler. Foto: Jill Tytherleigh

Slå deg løs i Mummi-universet

Det er umulig å ikke la seg sjarmere av disse herlige Mummi-oppskriftene. Vil du hekle Mummitrollet, sy grytekluter med Lille My, strikke varme mummivotter eller lage fargerik pynt av steiner og skjell?­ Her finner du alt fra tilbehør og gaveideer til flotte dekorasjoner.

Uansett om du er dreven i håndarbeid eller vil gjøre en enkel og koselig aktivitet sammen med barn, kan du velge blant kreative ideer fra mummiuniverset

Mummi - lag votter, kosedyr, gaver og pynt,

Av Tove Janssons verden

Pynt opp med brodering

Brodering er hot som aldri før og nå skal det virkelig vises. Med fargerike broderier kan du pynte opp grå og kjedelige plagg. Skap en helt egen og unik garderobe.

I boka Broderi på strikk viser Diana Loug hvordan en helt vanlige klær kan bli til et unike og spennende plagg.

Broderi på strikk

Av Diana Loug
Hvorfor ikke pynte opp kjedelig strikk med fargerike broderier. Fra boka "Broderi på strikk" av Diana Loug. Foto: Nettan Dahlquist og Diana Loug
Hvorfor ikke pynte opp kjedelig strikk med fargerike broderier. Fra boka "Broderi på strikk" av Diana Loug. Foto: Nettan Dahlquist og Diana Loug

Flere bøker om strikking, hekling og brodering:

For en kreativ høst