Hopp til hovedinnholdet

Disse krimbøkene bør du få med deg i høst

Er du klar for en mørk og blodig høst? Her er våre krimfavoritter.
Publisert5. sep. 2022
TekstBerit Rødstøl
Her er lesetips for alle som er ute etter en god krim. Krimhøsten 2022 er i gang.
Her er seks lesetips for alle som er ute etter en god krim. Krimhøsten 2022 er i gang.

Fremmedlegeme av Unni Lindell

Lilja og Betzy gjemmer seg for sine voldelige menn på en jordbærgård i indre Østfold. Gården er driftet av en kvinne i 60-årene som tilsynelatende gjør alt for å hjelpe.

En dag oppdager Lilja overvåkningskameraer i trærne. Og seks år gamle Bambi går i søvne en natt og finner noe fryktelig i skogen. Den unge politibetjenten Lydia Winther, kalt Snø jobber igjen på politihuset med Hay og Marian Dahle. En førti år gammel savnetsak fører Snø til gården. Det skal sette livet hennes i fare. Nesten for sent går den grufulle sannheten opp for henne. At det finnes farlige menn i verden er noe alle vet, men finnes det også farlige kvinner?

Blodmåne av Harry Hole

Harry har reist til Los Angeles for å drikke seg i hjel etter at livet hans er gått i stykker. Langt på vei har han greid det, men ikke helt. Han har hjulpet den eldre filmskuespilleren Lucille unna et narkotikakartell hun skylder én million dollar. Hun har gitt ham husly, selskap og en skreddersydd dress. I Oslo er to jenter forsvunnet og drept. Én av de mistenkte er en kjent eiendomsbaron. Katrine Bratt vil kontakte landets fremste spesialist på seriemord, men for sjefene i Politiet er et samarbeid med Harry Hole uaktuelt. Den mistenkte eiendomsbaronen vil derimot hyre ham som privatetterforsker. Harry takker nei, men det er før kartellet tar Lucille som gissel. Løser han saken, skal han få en bonus som dekker Lucilles gjeld. Hjemme i Norge samler Harry et lag bestående av en kokainselgende barndomsvenn, en korrupt politimann og en kreftsyk psykolog.

Kartellet har gitt dem ti dager. Klokka tikker, og det er varslet blodmåne over Oslo.

Blodmåne

Av Harry Hole
Velkommen tilbake til Harry Holes verden av fullblods psykopater, groteske drap – og snikende parasitter.

Sindre Hovdenakk VG, terningkast fem

Sekten av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus

Sekten er andre del i serien om etterforskeren Mina og mentalisten Vincent.

En liten gutt forsvinner fra en barnehage på Södermalm og et av de andre barna kan fortelle at han ble med en fremmed dame for å se på valpene hun hadde i bilen. Der slutter alle spor.

Bortføringen blir raskt koblet til en annen sak og tiden er knapp for å få reddet vesle Ossian. Det er først da Vincent tar kontakt med Mina og påpeker en sammenheng politiet har oversett, at etterforskningen skyter fart. Mina forsøker på sin side å gjenopprette forholdet til datteren som er blitt influenser og talerør for en bevegelse som får stadig flere tilhengere. Ganske raskt forstår Mina at datteren er med i en sekt med gruvekkende hensikter. Sammen med Vincent forsøker hun å få datteren ut og avprogrammert. Imens er barnekidnapperen fremdeles på frifot og jakter på de aller mest sårbare.

Sekten

Av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus

Cassandra-saken av Jan-Erik Fjell

Cassandra Gran blir funnet drept i sin egen leilighet. Gjerningsmannen blir raskt identifisert og dømt. Et år senere oppsøker søsteren hans den tidligere kriposetterforskeren Anton Brekke og ber om hjelp til å bevise brorens uskyld. Anton er skeptisk, for broren var den perfekte gjerningsmannen. Det måtte være ham. Eller ... måtte det egentlig det?

Parallelt etterforsker Magnus Torp drapet på småbarnsmoren Sunniva Nylund. En tilfeldighet fører de to tidligere kollegene på samme vei mot en felles morder.

Velkommen til evigheten av Camilla Grebe

Idyllen slår sprekker. Lykke Andersen er redaktør, tenåringsmor og lykkelig gift med en 20 år eldre forfatter. Nå står hun anklaget for drap. Hva har skjedd på familiens idylliske småbruk? Og hvorfor nekter Lykke å snakke med noen andre enn politietterforsker Manfred Olsson? Har det noe å gjøre med det som skjedde åtte år tidligere?

Velkommen til Evigheten er et moderne skjebnedrama og en hyllest til den mest klassiske krimsjangeren: det lukkede roms mysterium. Hvem eier sannheten?


Den som drepte helvetes engler
av Jan Guillou

Det er ikke hvilke som helst pensjonister som havner i kampen mot ekstrem og velorganisert kriminalitet. Den ene er veteranjournalisten Erik Ponti, den andre hans gamle venn, den tidligere etterretningsoffiseren Carl Hamilton. Tilsynelatende et veldig umake par, men som det ville være uklokt å undervurdere. De havner snart i et svært begivenhetsrikt eventyr hvor ikke bare livet står på spill.

Den som drepte helvetes engler

Av Jan Guillou