Hopp til hovedinnholdet

Jo Nesbøs Harry Hole til Netflix!

Foto & videoAschehoug forlag
TekstSandra Ågotnes Lærum
Jo Nesbø

Det er boka Marekors som er utgangspunktet når Netflix nå satser stort på ny TV-serie med krimhelten Harry Hole i hovedrollen. Dersom alt går etter planen, vil innspilling starte allerede til sommeren. Dette kommer frem i en artikkel fra VG publisert tidligere i år.

Marekors

Av Jo Nesbø

En hetebølge rammer et feriestille Oslo. I en leilighet ved Vår Frelsers Gravlund begynner det å dryppe små svarte klumper gjennom gulvet. Samtidig - i sin leilighet i Sofies gate - ligger førstebetjent Harry Hole på gulvet, forfyllet, forlatt og oppsagt. Han har sviktet alle sine nærmeste i sin fanatiske, men mislykkede jakt på å avsløre kollegaen Tom Waaler som morder. En myrdet kvinne med en avklippet pekefinger er funnet. Harry Hole har fått sitt siste oppdrag. Sammen med den eneste andre førstebetjenten som ikke er på ferie: Tom Waaler.

Serien blir en skandinavisk dramaserie, og har handling fra Oslo og omegn. Jo Nesbø er showrunner for TV-serien, og har selv skrevet manus.

– Hvis det går galt denne gangen, så har jeg ingen å skylde på, sier Nesbø til VG på telefon fra Stockholm.

TV-serien får Øystein Karlsson som regissør, og har premiere på Netflix i 2026.

Av VGs artikkel kommer det frem at det foreløpig ikke er kjent hvem som får rollen som Harry Hole. Men noen ting har Nesbø en klar plan på.

- Planen er å skape et Oslo som er akkurat litt annerledes enn virkelighetens Oslo. 90 prosent realistisk og 10 prosent eventyr.

Les deg opp på Harry Hole-serien før den kommer på skjermen!

Har du ikke lest alle bøkene om Harry Hole, eller kanskje du trenger et gjensyn med den alkoholiserte politimannen? Da er tiden inne for å dykke ned i Holes univers, og gjøre seg klar for å møte han på skjermen i 2026!

Les alle bøkene om Harry Hole