
Vær kreativ enten det er i byssa eller på kjøkkenet, om maten er til mannskapet eller til deg selv og familien hjemme hos deg. La det lukte gull! Oppskrifter og matbilder i boka er av Jan Henrik «Gladkokken» Syversen.

Antall porsjoner: 4

3 vårløk
2 ts olivenolje
320 g frosne grønne erter
200 g spinat
8 dl grønnsakkraft
(eller buljong)
10 blader fersk mynte
salt og pepper
Topping:
Brødkrutonger
Rottekjøtt
Kyllingkjøtt, for eksempel salatkylling
i skiver, om du vil gjøre det enkelt.
Kutt opp vårløk i biter og stek i en kjele med olje. Stek i 2–3 minutter før du tilsetter grønnsakkraften.
Når kraften koker, tilsetter du de frosne ertene. Kok i 7 minutter og tilsett spinaten. Kok 2–3 minutter til, og skru ned varmen til lav.
Bruk en blender eller stavmikser og kjør til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.
Toppes med brødkrutonger, kylling og noen dråper med olivenolje.
Antall porsjoner: 2 store glass

1 kiwi
1 grønt eple
50 g spinat
2 dl gresk yoghurt
2 dl eplejuice
Skrell og vask eple, spinat og kiwi.
Legg alle ingrediensene i en blender og kjør til en glatt masse. Du kan justere tykkelsen ved å tilsette litt mer juice.
Hell over i store glass og server.