Hopp til hovedinnholdet

Matskatter fra de syv hav - oppskrift på Rottesuppe og Drageslim!

'Matskatter fra De Syv Hav' er en kokebok for hele familien! Få Skalkens oppskrifter fra tokt i alle verdenshjørner. Her kan du for eksempel prøve deg på Rottesuppe eller Drageslim med gratis oppskrifter fra boka.
Publisert10. nov. 2025
TekstRedaksjonen
Matskatter fra de syv hav - oppskrift på Rottesuppe og Drageslim!

Vær kreativ enten det er i byssa eller på kjøkkenet, om maten er til mannskapet eller til deg selv og familien hjemme hos deg. La det lukte gull! Oppskrifter og matbilder i boka er av Jan Henrik «Gladkokken» Syversen.

Bokomslag for "Matskatter fra De Syv Hav  av Terje Formoe"

Matskatter fra De Syv Hav

Av Terje Formoe

Rottesuppe

Antall porsjoner: 4

Rottesuppe fra Matskatter fra de syv hav

Ingredienser:

3 vårløk

2 ts olivenolje

320 g frosne grønne erter

200 g spinat

8 dl grønnsakkraft

(eller buljong)

10 blader fersk mynte

salt og pepper

Topping:

Brødkrutonger

Rottekjøtt

Kyllingkjøtt, for eksempel salatkylling

i skiver, om du vil gjøre det enkelt.

Steg 1

Kutt opp vårløk i biter og stek i en kjele med olje. Stek i 2–3 minutter før du tilsetter grønnsakkraften.

Steg 2

Når kraften koker, tilsetter du de frosne ertene. Kok i 7 minutter og tilsett spinaten. Kok 2–3 minutter til, og skru ned varmen til lav.

Steg 3

Bruk en blender eller stavmikser og kjør til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

Steg 4

Toppes med brødkrutonger, kylling og noen dråper med olivenolje.

Drageslim

Antall porsjoner: 2 store glass

Drageslim fra Matskatter fra de syv hav

Ingredienser:

1 kiwi

1 grønt eple

50 g spinat

2 dl gresk yoghurt

2 dl eplejuice

Steg 1

Skrell og vask eple, spinat og kiwi.

Steg 2

Legg alle ingrediensene i en blender og kjør til en glatt masse. Du kan justere tykkelsen ved å tilsette litt mer juice.

Steg 3

Hell over i store glass og server.