Hopp til hovedinnholdet

Bøkene som får deg til å glemme alt om pandemien

Har du lyst til å synke ned i en god bok og glemme alt om smitte, hjemmetesting og ensformige dager på hjemmekontor? Her er våre tips til bøker som varmer litt ekstra.
TekstBerit Rødstøl
Her er våre boktips for deg som trenger å "flykte" vekk fra hverdagen.
Her er våre boktips for deg som trenger å "flykte" vekk fra hverdagen.

Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin

«Kunne gitt terningkast sju.» skriver Dagbladets anmelder Kathrine Krøger om denne franske sensasjonen som har blitt beskrevet som den «den vakreste boken i verden» av italienske medier.

Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne. Hun steller med gravene og inviterer de sørgende inn på kjøkkenet sitt til et glass portvin. Stadig dukker det opp nye katter og hunder som søker til eiernes graver og som Violette tar til seg. Innimellom alle de faste oppgavene på kirkegården tegnes Violettes liv opp. Hvordan endte hun opp her og hvor har det blitt av mannen og datteren hennes?

Å vanne blomster om kvelden

Av Valérie Perrin

Bob av Helle Helle

Presist og humoristisk om hverdagslig tristesse og om å vente på voksenlivet.

Bob flytter til København sammen med kjæresten sin som er jeg-fortelleren i denne romanen. Mens kjæresten studerer vet ikke Bob hva han skal ta seg til. Han tar ekstravakter på sjømannshotellet i Nyhavn, han innreder den lille ettromsleiligheten deres og han fortaper seg i Københavns gatenavn mens han drømmer om en fremtid med henne.

Den savnede søsteren av Lucinda Riley

Lucinda Riley har opparbeidet seg en solid tilhengerskare i Norge og det var mange som var spente da Den savnede søsteren ble utgitt. Dette er den syvende boken i serien om De syv søstre som handler om syv adoptivsøstre og deres jakt etter hvor de kommer fra. Hver søster får en roman. Serien er inspirert av legendene rundt stjernebildet De syv søstre.

Familien D'Apliése er omsider på sporet av søster nummer syv, den savnede søsteren. Maia og Ally oppdager at det bare finnes to ledetråder: adressen til en vingård på New Zealand, samt en tegning av en stjerneformet smaragdring. De ber CeCe, som bor i Australia, om å oppsøke vingården. Nå begynner et kappløp med tiden, og jakten fører søstrene til flere land, både New Zealand, Australia, Canada, Frankrike, England og Irland. Men den siste søsteren forsvinner stadig like før de nærmer seg, og det kan virke som hun ikke ønsker å bli funnet.

Rosehagen av Tracy Rees

En spennende pageturner for alle som har lyst til å forsvinne inn i en annen verden.

London, 1895. For tolv år gamle Ottilie Finch er London en spennende lekeplass å utforske. Familien hennes har nylig flyttet fra Durham til Hampstead for å komme vekk fra en skandale, som Otty er lykkelig uvitende om. Den eneste mørke skyen i hennes hverdag er morens mystiske sykdom, som holder henne lenket til sengen. Da ungjenta Mabel får tilbud om å bli Mrs. Finchs selskapsdame, redder det henne fra fattigdommen ved kanalene. Men hun finner snart ut at alt ikke er så harmonisk som det først fortoner seg i huset. Mabs blir viklet inn i hendelsen som fikk familien Finch til å flykte fra sitt forrige hjem, og det hun oppdager, vil sette henne i en vanskelig situasjon

Krigens døtre av Dinah Jefferies

I en gammel steinhytte i det innerste av Dordogne, i utkanten av en liten landsby, lengter de tre søstrene Hélène, Elise og Florence etter en slutt på krigen. Hélène som er eldst, forsøker å holde familien samlet under den tyske okkupasjonen. Den mer rebelske Elise er oppsatt på å hjelpe motstandsbevegelsen, koste hva det koste vil. Og Florence, den mest drømmende av de tre, ønsker seg bare friheten tilbake. En mørk kveld banker de allierte på døren deres. Tiden er kommet for å engasjere seg. Men beslutningen medfører også at hemmeligheter fra deres egen fortid vil komme for en dag.

Første bok i Dinah Jefferies' storslåtte trilogi om søstre, hemmeligheter og mot under andre verdenskrig i Frankrike.

Krigens døtre

Av Dinah Jefferies

Vår tid er alltid av Sophie Cousens

Livene deres begynte samtidig, men verdenene deres kunne ikke vært mer forskjellige. Det er to ting Minnie vet helt sikkert: at bursdagen hennes alltid byr på uflaks, og at alt skyldes Quinn Hamilton - en mann hun aldri har møtt. Begge ble født nyttårsaften 1990 på samme sykehus, men det var Quinn som fikk all oppmerksomheten og pengepremien som årets nyttårsbarn. Da Minnie tilfeldig møter Quinn på deres felles trettiårsdag, ser hun bare flere bevis på at livet har fortsatt å favorisere ham: Han ser ut til å ha alt, mens Minnie er i ferd med å miste både den kjære jobben og hjemmet sitt. Men hvis Quinn og Minnie er fra forskjellige verdener, hvorfor støter de stadig på hverandre?

Vår tid er alltid

Av Sophie Cousens

En familieoppskrift av Veronica Henry

Skikkelig feelgood-roman for lesere av Lucy Diamond og Jill Mansell.

Livet er i ferd med å endres for Laura Griffin. Begge døtrene har flyttet hjemmefra, og det lille huset i Bath er plutselig blitt så stille. Samtidig får hun endelig anledning til å gjøre noe for seg selv. Ikke minst får hun tid til ektemannen, Dom. Men det viser seg at Dom har skjult noe for henne, og nå ser ekteskapet ut til å rakne. Rasende og ydmyket dukker Laura ned i mormorens gamle oppskrifter for å glemme omverdenen, og mens duften av varmt eplesyltetøy brer seg over kjøkkenet, blir vi kjent med mormorens egen fortelling fra Bath og andre verdenskrig. Gradvis finner Laura tilbake til røttene sine og til seg selv. Men vil hun samtidig finne lykken?

En familieoppskrift

Av Veronica Henry

Mødre og døtre av Erica James

Naomi har gradvis bygd opp livet sitt igjen etter ektemannens død. Hun har et tett forhold til sine to voksne døtre Martha og Willow. Men selv om de tre kvinnene er svært nære, er det ting Naomi har holdt skjult for døtrene. Som at ekteskapet med faren deres ikke alltid var like idyllisk som det så ut til. Og at hun har møtt Ellis, en gammel bekjent som vekker både gleden og gnisten i henne på nytt.

Mødre og døtre

Av Erica James

Violeta av Isabel Allende

Gjennom en lidenskapelig og besluttsom kvinne skaper Isabel Allende nok en gang et gripende, ambisiøst og imponerende epos.

Violeta kommer til verden en stormfull dag i 1920, som første jente i en velstående familie med fem sønner. Etterdønningene av første verdenskrig er fremdeles merkbare, og Spanskesyken inntar hjemlandet Chile nesten i det øyeblikket hun blir født. På grunn av farens forutseenhet overlever familien, men depresjonstiden endrer alt. De mister alt de eier, og blir nødt til å trekke seg tilbake til en vill og avsidesliggende del av landet. Violeta lever et utrolig liv og opplever noen av historiens viktigste hendelser: kampen for kvinners rettigheter, tyranners seire og fall, og til slutt ikke én, men to pandemier.

Emmas bok av Katrine Wessel-Aas

Bok nummer ni i det storslåtte familiedynastiet om den velstående overklassefamilien Winther.

Fredrik Winther og Emma Moen har begge flyttet til Kristiania. Emma for å komme seg vekk fra den vanskelige fortiden, Fredrik for å bli fri fra det tunge ansvaret som arving til Winther-dynastiet. Begge er i ferd med å skape seg et nytt og bedre liv, men da deres veier krysses, blusser kjærligheten opp på ny. Fnnes det egentlig noe håp for dem?

Emmas bok

Av Katrine Wessel-Aas