Hopp til hovedinnholdet

Seks gode lydbøker for barn

Trenger du lyttetips til barna i sommer? Her er seks tips til lydbøker som får bilturen, flyreisen eller togturen til å gå som en drøm.
TekstBerit Rødstøl

Lange reiser med barn kan være en tålmodighetsprøve og en utfordring for hele familien. Her er tips til underholdning på reisen.

For barn mellom 3-6 år:

Musse & Helium: Kjærlighetens vind

Av Camilla Brinck

Kjærlighetens vind er en magisk og effektiv godnatthistorie med elementer av mindfulness som vil bli elsket av både barn og voksne.

I eventyret får du følge med når Musse og Helium lukker øynene og beveger seg til et magisk sted hvor kun fantasien setter grenser. Samtalene kommer blant annet inn på kjærlighetens vind som kommer med glede og varme til de som trenger det. Samtalene fungerer perfekte som lytting både til hvileperioder og før man skal sove. Bli dratt inn i den fortryllende verdenen til Musse og Helium.

Les mer om det populære universet her.

Kutoppen - hopper i høyet

Av Kristian Landmark

KuToppen er Norges mest kjente gårdstun og kan besøkes i Dyreparken i Kristiansand. Kanskje kan dere lade opp med denne lydboken på vei til parken?

Klara og Gaute hopper i høyet når de finner ut at en tyv går løs. Ved hjelp av solid etterforskning, går KuToppens egne detektiver løs på saken!

Gårdsdetektivene er en herlig serie av Kristian Landmark om bykalven Klara og bestevennen Gaute som har blitt gårdsdetektiver og løser spennende mysterier. Qvisten Animation står bak animasjonsfilmene KuToppen (2018) som ble nominert til Amanda for beste barnefilm og Jul på KuToppen (2020).

For barn mellom 6-9 år:

kakkilakken

Av Bobbie Peers

I syvende bok om Oppdagerklubben dumper Ella ned midt i en fornøyelsespark. Men det er noe som ikke stemmer. Noen har bundet Felix fast til luftskipet, og kanskje er det de samme som har tilkalt Ella. General Snart Fart er nemlig ute etter hevn. Det viser seg at fornøyelsesparken mangler sin viktigste attraksjon. Kakkilakken, verdens raskeste racerbille, er borte. Og Snart Fart forsøker å legge skylden på Oppdagerklubben ... Ella og Felix blir nødt til å redde både fornøyelsesparken og sitt eget rykte.

Operasjon Ninja

Av Jørn Lier Horst

Den nyeste saken til Detektivbyrå nr. 2 kommer nærmest dalende ned fra himmelen - eller i alle fall ut fra et vindu i tredje etasje. En tyv har sneket seg inn i en kontorbygning og stjålet en sjelden japansk bokstøtte fra et rom med åpent vindu. Ingen vet hvem han er, hvor han kom fra eller hvor han ble av. Det er liten tvil om at dette er et oppdrag for Detektivbyrå nr. 2, for mystiske saker er som kjent Tiril, Oliver og Åttos spesialitet. Operasjon Ninja handler om en snikende drage, et fantombilde, elektrisk spenning - og selvsagt: ninjaer.

For barn mellom 9-12 år:

Jakten på tidstyven

Av Mari Moen Holsve

Bli med Astrid og Asbjørn på reise i tiden for å hindre tidstyven i å ta kontroll over verden. Sommerles.no er en nasjonal lesekampanje for alle barn fra første- til sjuendeklasse. Hver sommer registrerer over hundre tusen barn seg på nettsiden deres og legger inn bøker de har lest der. Og hver helg i løpet av sommeren får barna et nytt kapittel i sommerles-historiene om Asbjørn og Astrids mange forunderlige eventyr, skrevet av den prisvinnende forfatteren Mari Moen Holsve (f. 1986).

Sommeren alt skjedde

Av Iben Akerlie

Nora skal på verdens kjedeligste sommerferie til mormor på landet. Så møter hun Abbas, som har de grønneste øynene og som gjør henne helt most banan i kroppen. Men hvorfor er Abbas redd for Dorrit i kafeen, og hvorfor finnes det ett sett med regler for Nora og ett for Abbas? Sommeren alt skjedde er en sår og varm fortelling om alt som kan skje i løpet av en sommer, fra forfatteren av Lars er LOL.

Les også: Forfatteren bak Lars er LOL er aktuell med ny bok