Hopp til hovedinnholdet

Tre sommerdrinker gjestene vil elske

En drink i hånden er en perfekt start på middagsselskapet eller sommerfesten. Her er tre drinker som garantert gir mersmak.
Foto & videoIda Bjorvik
TekstAnne Maurseth/Berit Rødstøl

Bartender Anne Maurseth snublet inn i drinkverdenen via en bar i London for fjorten år siden. – Veien fra å bo på pikerommet bak kjøkkenet i en gammel pub i Kensington til å drive cocktailbarer i Oslo har vært helt utrolig! Både å jobbe i skrubben, feie glasskår i bakgården etter stengetid, lage nye drinkoppskrifter, designe bardisk og lede team med flotte mennesker, sier hun. I Drinkboka deler hun oppskrifter og triks for å lage de beste drinkene hjemme.

Pønsj med hylleblomst

Dette er den soleklare sommerdrikken min. Frisk, lys og enkel å lage til mange. Har du denne som aperitiff, blir sommerfesten garantert en suksess.

Ingredienser:
2 l hylleblomst-te
5 dl Aperol
7 dl gin
5 dl Belvoir hylleblomst-kordial
5 dl ferskpresset sitronjuice
2,5 dl sukkerlake
Masse is til servering.
Friske hylleblomster til pynt.

Mengde: 10-15 glass

Tilberedelse:
Trekk hylleblomst-te i 70 grader varmt vann i 20 minutter, og la den avkjøles. Den kan godt lages dagen før, og stå kaldt over natten. Bland sammen alle ingrediensene før gjestene dine kommer, og smak til med sukkerlake. Fyll opp bollen med is cirka 10 minutter før gjestene kommer, og pynt med ferske hylleblomster eller fruktskiver.

La gjestene forsyne seg selv ved ankomst

Alkoholfri French 75

En elegant velkomstdrink uten for mye forberedelser. Med riktig valg av alkoholfri musserende vil denne bli en stor hit!

Ingredienser:
2 cl ferskpresset sitronjuice
2 cl sukkerlake
2 cl GinISH (kan sløyfes)
Topp med Copenhagen Sparkling Blå

Tilberedelse: Shakes, serveres i fluteglass eller coupette. Ha alle ingrediensene i shakeren og fyll opp med så mye is du klarer. Rist shakeren hardt til du hører isen begynner å knuse. Hell drinken over i glasset gjennom en Hawthorne-sil, og bruk eventuelt en tesil i tillegg for å unngå små isflak eller rester av urter i drinken. Topp med mineralvann til slutt.

Hemingway Daiquiri

Med en liten vri på originalen skiller denne daiquirien seg ut med en elegant palett og rødmende rosafarge i glasset. Den er derfor kanskje så langt unna forestillingen om forfatteren Ernest Hemingway man kan komme? Hemmeligheten bak både smaken og fargen er ferskpresset rød grapefrukt. Drinken stammer mest sannsynligvis fra El Floridita Bar i Havana, og Hemingway hadde visstnok faktisk noe med oppskriften å gjøre.

Ingredienser:

5 cl lys rom
2 cl ferskpresset limejuice
2 cl ferskpresset grapefruktjuice
1 cl sukkerlake
0,5 cl Luxardo Maraschino-likør

Tilberedelse: Shakes, serveres i Nick & Nora. Ha alle ingrediensene i shakeren og fyll opp med så mye is du klarer. Rist shakeren hardt til du hører isen begynner å knuse. Hell drinken over i glasset gjennom en Hawthorne-sil, og bruk eventuelt en tesil i tillegg for å unngå små isflak eller rester av urter i drinken.

Drinkboka - lag klassikerne hjemme!

Av Anne Beate Maurseth

Daquiri, martini eller en klassisk GT - her får du oppskriftene du trenger for å lage de beste drinkene hjemme! En drink i hånden er en perfekt start på middagsselskapet, venninnekvelden eller pikniken. Bartender Anne Maurseth lærer deg det du trenger å vite for å kunne briljere med egne drinker. 50 klassiske og nye oppskrifter! Hun gir deg en praktisk guide til ingredienser, teknikker og variasjonsmuligheter. Lær å lage gode alkoholfrie drinker som alternativ eller supplement, og få en oversikt over klassiske cocktails. Du får også gode oppskrifter på nye og spennende drinker det er verdt å lære seg