ARKs personvernerklæring


ARKs personvernerklæring


ARK behandler personopplysninger om kunder og brukere av de produktene og tjenestene vi tilbyr. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Nedenfor finner du en beskrivelse av hvilke opplysninger vi behandler, hva vi gjør med dem og hvordan ditt personvern ivaretas. Hensikten er at du som er registrert hos oss, skal være trygg på at ARK Bokhandel ivaretar ditt personvern. Fullstendige kjøps- og bruksvilkår finner du her.

ARK Bokhandel AS er behandlingsansvarlig for personopplysningene som vi behandler. Vår kontaktinformasjon er:

ARK Bokhandel AS, postboks 6693 St. Olavs plass, 0129 Oslo

Org.nr. 911 100 797

Nederst i denne Personvernerklæringen finner du kontaktinformasjon, skulle du ha kommentarer eller spørsmål til oss.

1. Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samles inn

Som ARK-venn eller kunde hos ARK er det nødvendig for oss å behandle personopplysninger om deg. Du har selv full råderett over hvordan vi bruker dine personopplysninger. Du har ingen plikt til å oppgi personopplysninger til oss, men dersom du velger å la være er det mulig at vi ikke kan yte deg våre tjenester fordi vi eksempelvis ikke kan fakturere deg for tjenestene, eller levere bøker til riktig adresse.

2. Hvordan innhenter vi informasjon om deg?

Når du oppretter bruker hos oss, vil vi lagre personopplysninger som du oppgir til oss, for eksempel kontaktopplysninger som:

- Navn
- Adresse
- E-postadresse
- Telefonnummer
- Fødselsdato

Dersom du går inn på Din side og fyller ut profilen din, kan du velge blant annet å oppgi informasjon som

- Hva slags type bøker du liker å lese
- på hvilket språk
- hvorvidt du foretrekker digitale eller fysiske bøker

3. Hvilke opplysninger får ARK ved kjøp eller bruk av tjenestene våre?

På bakgrunn av:

- søkehistorikk
- kjøpshistorikk
- bøkenes sjanger og innhold
- klikk i e-poster
- handlinger i nettbutikken og i vår app
- transaksjonsdata
- klikkdata
- salgsdata
- omsetningshistorikk
- kjøpskanal

innhenter vi opplysninger om deg og dine aktiviteter, og om hvilke steg du har tatt på våre nettsider.

4. Hva brukes opplysningene til og hva er behandlingsgrunnlaget?

Vi bruker informasjon som vi registrerer om deg som kunde eller bruker til følgende formål:

Levere tjenester: Vi behandler personopplysninger for å levere og følge opp dine bestillinger og våre leveranser. Dette gjøres med grunnlag i våre kjøps- og leveringsvilkår [link]. På Din Side kan du se hva vi har lagret og oppdatere disse opplysningene. 

- levering til din oppgitte adresse

- oppfølgning av våre leveranser

- identifikasjon av kunder og brukere

- fakturering, kredittkontroll og betalingsoppfølging

- reklamasjoner, kundeservice og klagebehandling.

o Utvikling, brukeropplevelser og analyse: Vi vil på bakgrunn av din aktivitet i våre digitale flater, kunne bruke dine data til å forbedre og utvikle våre tjenester. ARK jobber hele tiden med å gi deg en bedre kundeopplevelse. ARK gjør generelle markedsanalyser basert på data fra våre kunder, dette gjør vi blant annet for å bedre kunne drifte våre butikker samt gjøre riktige innkjøp. Vi behandler personopplysninger for å forstå behovene til våre kunder og for å forbedre og videreutvikle våre leveranser. Vi kan også bruke personopplysninger for å tilpasse nettsidene våre på www.ark.no, eller for andre analysebehov.

Vi vil også, basert på dine aktiviteter gi deg relevante tilbud når du besøker oss på ARK.no Dette kan du reservere deg mot på ark.no under Din side. Du vil likevel se anbefalinger i våre digitale flater, men disse kan være mindre relevante. 
Behandlingsgrunnlaget for dette er interesseavveining etter artikkel 6 nr. 1 bokstav f, samt å oppfylle våre leveringsvilkår.

o Salg og markedsføring: Mye av servicen vi yter overfor våre kunder, handler om å gi gode anbefalinger i våre butikker. For å kunne gjøre dette best mulig også i digitale grensesnitt, vil vi knytte ytterligere informasjon til din brukerprofil, som registreres når du handler hos oss. Vi bruker både anonymiserte data og personopplysninger for markedsføringsformål i samsvar med gjeldende lovgivning. Disse aktivitetene inkluderer markedsføring av våre leveranser, herunder

- å tilpasse og gi tilbud ved å gi bokanbefalinger

- utsendelse av nyhetsbrev og andre former for direkte markedsføring når dette er tillatt basert på ditt samtykke eller gjeldende lovgivning

- å gjennomføre markedsanalyser, kundetilfredshetsundersøkelser o.l. når du har samtykket til dette

o Informasjonssikkerhet og support: Vi vil kunne behandle personopplysninger for å sørge for god sikkerhet på nettsidene våre, og i lagringen av dine personopplysninger.

o Overholdelse av lovbestemmelser: Vi behandler personopplysninger for å oppfylle våre lovfestede plikter, f. eks. i tilknytning til bokføringsloven og for å fremlegge opplysninger for kompetent myndighet når dette er pålagt oss i henhold til norsk lovgivning.

o Andre formål du har samtykket til: Vi vil kunne behandle dine personopplysninger for ethvert annet formål som du spesifikt har gitt oss et samtykke til, for eksempel dersom du har samtykket til å motta personaliserte tilbud og innhold fra oss.

Tilgjengeliggjøring av adresse via søkemotor gjøres for å gjøre registreringsprosessen for deg som ny bruker så enkel som mulig. Opplysningene som benyttes i søkemotoren hentes inn fra Bisnode, mens du som bruker godkjenner den informasjonen som hentes eller du kan endre adressen før innsendelse.

5. Spesielle vilkår for fordelsprogrammet ARK-venn

Vårt fordelsprogram ARK-venn krever registrering med bruker på ark.no og er personlig. Fordelsprogrammet er nærmere beskrevet her.

Fordelsprogrammet ARK-venn

Vårt kundefordelsprogram ARK-venn er vederlagsfritt. Medlemskapet krever registrering med bruker på ark.no og er personlig. Du kan enkelt melde deg av kundefordelsprogrammet på Din side.

a) Opplysninger du selv gir til oss:

Ved registrering vil du som ARK-venn kunne gi samtykke til å motta tilbud og informasjon fra ARK via e-post og SMS. Dine kontaktopplysninger vil da brukes til å gi deg som ARK-venn relevante tilbud og anbefalinger.

Utover behandling som beskrevet over har du som ARK-venn også mulighet til å fortelle oss litt om interessene dine på Din side, vi vil da lagre opplysninger som:

- Hvilke sjangre du liker å lese
- Språkpreferanse
- Foretrukket leseflate

Disse opplysningene vil vi benytte for å gi deg som ARK-venn mest mulig relevante anbefalinger, tilbud og tilpassede tjenester.

b) Behandlingsgrunnlag

Behandlingsgrunnlaget er samtykke etter artikkel 6 nr. 1 bokstav a. Dersom du ikke ønsker at vi gjør dette, kan du velge dette bort på ark.no under Din side. Du vil likevel se anbefalinger i våre digitale flater, men disse kan være mindre relevante.

Du kan selv legge inn dine lesepreferanser på Din side dersom du ønsker at ARK skal forbedre sine anbefalinger til deg.

c) ARK-appen

Som ARK-VENN kan du laste ned ARK-appen vederlagsfritt. Appen vil lagre visse opplysninger på din enhet (lesebrett, mobiltelefon og lignende), som gjør det mulig for ARK å tilpasse tjenestene til din enhets tekniske behov, samt gjøre tjenesten mer brukervennlig for deg. Opplysninger som genereres gjennom bruk av slike informasjonskapsler, vil kunne hentes ut, lagres og analyseres av ARK til samme formål som nevnt ovenfor. Se mer om informasjonskapsler her.

6. Hvor lenge lagres personopplysningene?

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for det formål opplysningene ble samlet inn for. Vi vil enten permanent anonymisere eller på sikkert vis slette de personopplysningene vi ikke lenger har behov for etter 3 år med inaktivitet.

Du kan når som helst be oss om å slette de personopplysningene ARK har tilknyttet deg. Dette gjør du ved å kontakte kundeservice fra din registrerte e-postadresse eller fra et telefonnummer som er tilknyttet din konto. Vi vil innhente gyldig ID fra deg for å kunne være sikre på at du er rette person.

7. Behandling av anonymiserte data

Data som er blitt registrert, som for eksempel transaksjonsdata, salgsdata eller klikkdata, vil kunne bli anonymisert og brukt til å kjøre analyser og lage statistikker over for eksempel markedstrender eller bruksmønster. Resultatene av analysene vil bli brukt til å forbedre tjenester eller å tilpasse for eksempel markedskommunikasjon. Bruken av anonymiserte data vil skje på tvers av selskaper som er eid av Gyldendal ASA.

8. Deling av personopplysninger

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjon. For eksempel vil vi dele navn og adresse med distribusjonssentral og distributør for at du skal få levert en vare, og når du gjennomfører en betalingstransaksjon blir du rutet videre til en sikker betalingsløsning som er i kontakt med din bank.

Vi deler også personopplysninger med underleverandører for å oppfylle formålet med tjenestene våre. I slike tilfeller inngår vi databehandleravtaler for å sikre at opplysningene behandles i overenstemmelse med gjeldende personvernlovgivning og våre retningslinjer. Våre underleverandører gis aldri adgang til å foreta behandlinger til andre formål enn vi selv har. Dersom våre underleverandører har virksomhet utenfor EU/EØS-området vil avtalene være omfattet av EUs gjeldende bestemmelser for utlevering av personopplysninger til tredjeland.

9. Opplysningenes kvalitet

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er korrekte og oppdaterte. ARK gjennomfører jevnlig datavask vha. Bisnodes tjenester, for eksempel dersom du har glemt å oppdatere din adresse ved flytting. Skulle opplysninger være feilaktige, irrelevante eller ufullstendige, kan du rette opp i disse på Din side, eller kontakte oss på kundeservice@ark.no.

10. Bruk av informasjonskapsler/cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på nettsidene våre. Dette gir deg som bruker tilgang til funksjonaliteter og tjenester som krever dette. Dette kan du selv administrere via dine nettsider, se mer om dette i vår Coockie-policy, se (link til denne) for oppdatert informasjon.

11. Personvernombud

Dersom du har spørsmål til hvordan ARK behandler dine personopplysninger eller trenger hjelp til å utøve dine rettigheter som registrert, ta kontakt med ARKs personvernombud på personvernombud@gyldendal.no

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du mener vi behandler dine personopplysninger i strid med gjeldende regelverk.

12. Flere spørsmål?

Har du spørsmål vedrørende bestilling, frakt, pris, søkeverktøy eller lignende, kan du lese om dette under Ofte stilte spørsmål. Du kan også ta kontakt med oss på e-post. Adressen er kundeservice@arkbokhandel.no. Alle henvendelser blir besvart fortløpende. Du kan ringe våre kundebehandlere på telefon 22 99 07 55 mandag til fredag mellom 10.00 og 16.00. For ytterligere informasjon, se ARKs kundeserviceside.

13. Klagerett

Hvis du ønsker å klage, eller utøve andre rettigheter etter personvernregelverket som for eksempel retten til begrenset behandling, kan du ta kontakt med kundeservice@ark.no eller vårt personvernombud på personvernombud@gyldendal.no.

Du har i tillegg alltid rett til å klage forhold inn til Datatilsynet.

 

 

Nettleseren din er utdatert

Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.