Askens lengsel

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Boken Askens lengsel er resultatet av et samarbeid mellom billedkunstneren Henrik Lunde Sælid og poeten Hildi Bragason. Sælids dramatiske bilder er tresnitt, akvatinter, malerier, oftest blandingsteknikker. Bragasons lyrikk uttrykker tidløse temaer …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Askens lengsel

  Boken Askens lengsel er resultatet av et samarbeid mellom billedkunstneren Henrik Lunde Sælid og poeten Hildi Bragason. Sælids dramatiske bilder er tresnitt, akvatinter, malerier, oftest blandingsteknikker. Bragasons lyrikk uttrykker tidløse temaer og er både modernistiske og tradisjonelle i sin form. I boken flettes dikt og bilder sammen med et symbolsk og tidløst billedspråk, men med en fortelling om samtiden som mål. En mytiskt farget stemning setter tonen og bringer oss inn i grenseland mellom det imaginære og det virkelige.


  Vi forstår Bragasons livsåskoding betre når vi les alle dikta i boka hennar, for no er endeleg dikta hennar komne ut i bokform - i samlinga Askens lengsel, der dikta hennar står saman med fascinerande tresnitt og målarstykke av kunstnaren Henrik Lunde Sæl På mange måter er diktene livsfriser, og i «Tvilling» som i mange andre av disse tekstene, er vi like mye på vei til livet som bort fra det. Ja, boken er en hjelp til å overvinne den ensidige dvelingen ved døden som synes å henge som stadig tyngre lodd på kulturen vår, der evig ungdom dyrkes og den uungåelige alderdommen gjemmes bort. I Askens lengsel fornemmer jeg at mange av diktene formidler underteksten: død hvor er din brodd?

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2020
  Forlag
  Venus forlag
  Språk
  Flerspråklig
  ISBN
  9788269139006
  Sider
  49
  Related products
  20200807151024805
  Height
  312
  Width
  307
  Vekt
  890
  Illustrert av
  Sælid, Henrik Lunde

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.