Bienes historieroman

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (5 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Del 1 av serien

Kort om boken

En stor roman om bienes død. Tre sterke historier om relasjoner mellom foreldre og barn, om sorg, og om menneskenes sårbarhet. William er en melankolsk biolog og frøhandler i England i 1852. Han setter seg fore å bygge en helt ny type bikube som s…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Bienes historie

  En stor roman om bienes død. Tre sterke historier om relasjoner mellom foreldre og barn, om sorg, og om menneskenes sårbarhet.

  William er en melankolsk biolog og frøhandler i England i 1852. Han setter seg fore å bygge en helt ny type bikube som skal gi både ham selv og hans barn ære og berømmelse. George er birøkter i USA i 2007 og kjemper i motbakke, men han håper sønnen kan bli gårdens redning. Tao arbeider med håndpollinering i et fremtidig Kina hvor biene har forsvunnet. Hun ønsker mer enn noe annet at sønnen skal få en utdannelse og et bedre liv enn henne selv.

  "Bienes historie" skildrer menneskenes første spede forsøk på å holde bier, via dagens industrielle landbruk og til en fremtid hvor biene er døde. I bunnen ligger tre sterke historier om relasjoner mellom foreldre og barn, og om menneskenes sårbarhet.

  Vinner av Bokhandlerprisen 2015.


  "Storslått fortelling om biers og enkeltmenneskers betydning. Terningkast 5. Dagbladet" "Maja Lunde skaper livshistorier som berører og engasjerer, samtidig som hun belyser en global katastrofe. Arne Hugo Stølan, VG" "Bienes historie står ikke bare på egne ben som god litteratur. Den har også tydelige karakterer man blir glad i, og er intenst spennende. Vilde Imeland, Fædrelandsvennen" "En ambisiøs og original familieroman om mennesker og bier. (.)En dreven skribent, både i persontegning og dialog. Scenene er imponerende visuelle. Personene er naturlig forankret i sin tid, og sitt miljø. Janneken Øverland, Klassekampen" "Lunde har levert ein medrivande og velskriven roman som elegant vekslar mellom dei ulike tidsplana, og ho fortel rørande historier om familiesamhald og forholdet mellom fedrar og søner. Oddmund Hagen, Dag og Tid"

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  E-Bok
  Kopisperre
  Vannmerket (SDRM)
  Filformat
  EPUB
  Utgivelsesår
  2015
  Forlag
  Aschehoug
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788203359835
  Sider
  457
  Nummer
  1

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.