Bare en mor

Forfatter , Del 4 av serien Barrøy
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (4 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk
Terningkast 6!
– VG
«poetisk, virtuost, varmt og vakkert» VG, terningkast 6

Kort om boken

Etter den lange reisen er Ingrid tilbake på Barrøy. Livet er tilsynelatende stabilt, men krigen kaster fortsatt skygger over landet. Kollaboratører får unngjelde, andre ønsker desperat å glemme. En dag kommer en fem år gammel gutt til øya, til Ingr…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Bare en mor

  Etter den lange reisen er Ingrid tilbake på Barrøy. Livet er tilsynelatende stabilt, men krigen kaster fortsatt skygger over landet. Kollaboratører får unngjelde, andre ønsker desperat å glemme. En dag kommer en fem år gammel gutt til øya, til Ingrid og hennes kjødelige datter, Kaja. Kort tid etter forsvinner guttens far på mystisk vis, og Ingrid tar igjen ansvaret. Men hva er det med Mathias, den lille gutten som fra nå av blir en sentral del av Barrøy-samfunnet? Bare en mor er fjerde bok i en fortelling som har gledet hundretusener i inn- og utland. Fortellingen om Ingrid Barrøy, som begynte med De usynlige og fortsatte med Hvitt hav og Rigels øyne, er en romanserie for alle som vil forstå mer av landet vi lever i. Bare en mor er en roman om ansvar, foreldreskap og oversette sider ved vår nære fortid. Med en usedvanlig kvinne i hovedrollen.


  «Roy Jacobsen har føyd et nytt kapittel til mesterverket sitt.» «I et fortettet, poetisk og vakkert språk tegner han et stort persongalleri med kjærlighet og klokskap.» «Roy Jacobsen skiller seg ut med et lysende morsportrett (...)» « (...) det beste Roy Jacobsen har skrevet om livet på Helgelandskysten (...)» «Roy Jacobsen skriver sant, ømt og krast om slitets og omsorgens hverdagshelter.» «Roy Jacobsen griper tak i leseren fra første stund i sin nye roman om livet på Barrøy.» «Det er en ren nytelse å lese Roy Jacobsens roman «Bare en mor».» ««Bare en mor» er en roman som holder leseren fanget fra første til siste setning. » «Det er en vakker og intens roman Roy Jacobsen har skrevet.» «Ingen skildrer Helgelandskystens kyst- og kulturhistorie som Roy Jacobsen.» «(...) poetisk, virtuost, varmt og vakkert.» «Roy Jacobsens fortellinger om øyfolket på Helgelandskysten ligner etterhvert en storslått saga om menneskets grunnvilkår i kamp med naturen.» «(...) knapp og stram skrivekunst av velkjent Roy Jacobsen kvalitet.» «Roy Jacobsens egne ord om at «en historisk roman skal være en samtidsroman» føles sann. Forfatteren er en mester i dialoger der hemmeligheter og trivialiteter danner minefelt og spenninger.» « En sterk og intim historie om en nordnorsk storfamilie som setter avtrykk i vår kulturhistorie.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2020
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202688929
  Sider
  269
  Sted
  Emne
  Terningkast
  6
  Terningkast kilde
  VG
  Høyde
  211
  Bredde
  137
  Vekt
  476
  Serie
  Nummer
  4

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.