Månebadroman

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Etter tre dager med storm dukker liket til en ung kvinne opp på stranden ved den lille landsbyen Anse Bleue på Haiti. Noe grusomt må ha skjedd henne, og for forstå akkurat hva det er og hvorfor hun har havnet der i vannkanten, kaller den avdødes ånd…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Månebad

  Etter tre dager med storm dukker liket til en ung kvinne opp på stranden ved den lille landsbyen Anse Bleue på Haiti. Noe grusomt må ha skjedd henne, og for forstå akkurat hva det er og hvorfor hun har havnet der i vannkanten, kaller den avdødes ånd på gudene og sine forfedre. Gjennom historiene til fire generasjoner med kvinner nøstes trådene i en gammel konflikt mellom en fattig bondefamilie og en familie av rike jordeiere opp - en konflikt som har tydelige paralleller til landets sammensatte og turbulente historie. «Månebad» er en episk fortelling om kvinner og deres utfordringer med å holde familien samlet i et landskap av politisk kaos og økonomiske lidelser. En historie spekket med gamle myter, romantikk og vold, formidlet med lyrisk slagkraft og dyp innsikt. Yanick Lahens (f.1953) er en av Haitis mest sentrale samtidsforfattere. Hun publiserte sin første roman i 2000 og ble i 2014 tildelt Prix Femina for «Månebad». Lahens er en ledende kulturpersonlighet på Haiti, og i tillegg til sitt litterære virke har hun blant annet også undervist på Universitetet i Port-au-Prince.


  Bli eller dra. Det er og blir ett av de mest sentrale spørsmålene i Haiti(.) Når vi dør, sier tradisjonen, drar vi under sjøen tilbake til Guinea, altså til Afrika. Paradis er et annet sted Jeg gjør det [skriver boken] ikke fra utsiden for at vestlige lesere skal forstå det. Jeg prøver å forstå det fra innsiden. Å vise hvordan de menneskelige mekanismene er.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  SolumBokvennen
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788274886582
  Sider
  244
  Originaltittel
  Bain de lune
  Sted
  Høyde
  216
  Bredde
  143
  Vekt
  395
  Oversatt av
  Sundby, Synneve

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.