Hopp til hovedinnholdet

Julens kokebøker

Er du på utkikk etter en skikkelig god kokebok, eller trenger du julegavetips til hobbykokken? Her er sju anbefalte kokebøker som garantert vil falle i smak.
TekstBerit Rødstøl
Høsten er innetid og tid for å kose seg med en skikkelig deilig høstgryte. I boka I den sorte gryte har mesterkokk Ole Martin Alfsen  samlet 100 nydelige oppskrifter.

Her er kokebøkene for deg som trenger inspirasjon til en kjapp middag mellom fotballtreningene, for deg som skal lage en skikkelig digg helgemiddag eller som skal samle venner og familie rundt festbordet.

Kokebøker er også perfekte gaver til alle som elsker å lage mat.

Torsk med blåskjell er en av de lekre rettene Hellstrøm serverer i "Hellstrøms hemmeligheter fra havet." Foto: Anita Rennan
Torsk med blåskjell er en av de lekre rettene Hellstrøm serverer i Hellstrøms hemmeligheter fra havet. Foto: Anita Rennan

Hellstrøms hemmeligheter fra havet

Fisk er også temaet for Hellstrøms nyeste kokebok. I Hellstrøms hemmeligheter fra havet får du nydelige oppskrifter på fisk, skalldyr og skjell. Her får du et hav av inspirasjon til mestring på ditt eget kjøkken.

Vi har en unik tilgang på sjømat i landet vårt, og mat fra havet er både bærekraftig, sunt og godt! Boka byr på oppskrifter til hverdag og fest, og ikke minst de enkle og gode sausene som gjør sjømaten ekstra spennende.

Hellstrøms hemmeligheter fra havet

Av Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan

Bli en sjømatelsker med Hellstrøms.

Deilige gryteretter hører høsten til. Foto: Sigurd Fandago
Deilige gryteretter hører høsten til. Foto: Sigurd Fandago

I den sorte gryte

Deilige gryter hører høsten til. Nå har mesterkokk Ole Martin Alfsen samlet over 100 oppskrifter på retter som "gjør seg selv" Her får du tips til både hverdag og fest.

Lær deg å lage klassikere som boeuf bourgignon, osso bucco, bacalao, lapskaus og oksehaleragú, i skjønn forening med velsmakende vegetargryter, indiske curryer, one pot pasta og nykomponerte retter.

Det finnes ikke noe mer lettvint enn å lage alt i én gryte eller form, og da har du supergod mat til både travel hverdag, fest og søndagsmiddagen.

I den sorte gryte

Av Ole Martin Alfsen

Nydelige retter som nesten lager seg selv.

Trines jul - alt du trenger for å lykkes med julematen

Ønsker du å bake perfekte safransnurrer, lage brente mandler, bringebærtrøfler, kanelstjerner og luftige skumboller? Vil du for første gang forsøke deg på perfekt ribbe, pinnekjøtt, juleskinke, lutefisk eller reinsdyrfilet? Trine tar deg med gjennom alle eventuelle fallgruver og gir deg de uunnværlige rådene.

Norges største matblogger og mest populære kokebokforfatter, har endelig samlet alle sine juleoppskrifter i en bok.

Trines jul

Av Trine Sandberg

Alt du trenger for å imponere svingermor med julematen.

Lær deg å lage deilig sushi hjemme med Nordisk sushi.
Lær deg å lage deilig sushi hjemme med Nordisk sushi.

Nordisk sushi

I denne boka viser den svenske stjernekokken Frida Ronge oss hvordan vi enkelt kan lage lekre sushiretter hjemme.

Fisk er godt, sunt og ikke minst enkelt å tilberede. I Norge har vi tilgang på så utrolig mye god fisk. I Nordisk sushi får du flere oppskrifter på vanlige sushi-varianter, men også på retter med skalldyr, kjøtt, grønnsaker og sopp.

Nordisk sushi

Av Frida Ronge

Lær deg å lage sushi med nordiske råvarer.

Nam? er kokeboken for alle som liker litt odde kombinasjoner. Foto: Mads Hansen
Nam? er kokeboken for alle som liker litt odde kombinasjoner. Foto: Mads Hansen

Nam? - for deg som bare må teste alt

Er du av typen som bare må teste ukjente kombinasjoner? Da er denne kokeboken av Mads Hansen noe for deg.

Hva med hvit sjokolade og kaviar eller taco med ostepop? Med denne boka får du det garantert morsommere på kjøkkenet! Da Mads Hansen spurte Instagram-følgerne sine om nye smakskombinasjoner, rant innboksen hans over av elleville forslag. I Nam? har han testet ut og vurdert de snodige oppskriftene sammen med venner som Ida Fladen, Erik Follestad og Morten Ramm.

Nam?

Av Mads Hansen

For deg som er åpen for elleville smakskombinasjoner.

Alt asiatisk 2 gir deg kunnskapen du trenger for å snekre sammen deilig asiatisk mat.
Alt asiatisk 2 gir deg kunnskapen du trenger for å snekre sammen deilig asiatisk mat. Foto: Veslemøy Vråskar

Alt asiatisk 2 - oppfølgeren til fjorårets bestselger

Dette er boken for deg som digger asiatisk mat og som ønsker å lære mer om hvordan du lager den.

Du får god innføring i ingrediensene, slik at du kan handle inn råvarer og bli kjent med asiatiske sauser, tørrvarer, grønnsaker og krydder. Ingrediensene er tilpasset utvalget i norske butikker. Et stort salatkapittel gjør det lett å bruke boken til hverdags, og forfatteren gir for første gang menyforslag til større middager med asiatisk mat.

Alt asiatisk 2

Av Elisabeth Le

Enkle og nydelige oppskrifter på asiatisk mat.

La deg friste av nydelige kaker og desserter fra Kokkejævel. Foto: Isabelle Kristiansen Sandøy
La deg friste av nydelige kaker og desserter fra Kokkejævel. Foto: Isabelle Kristiansen Sandøy

Hva skal vi ha til dessert?

Etter alt det salte er det på tide med noe søtt.

Kokkejævel har samlet over seksti oppskrifter på nydelige desserter og deilige kaker. Her finner du inspirasjon enten du skal bake til større anledninger eller bare er sugen på noe godt.

Hva skal vi ha til dessert?

Av Asbjørn Kokkejævel Sandøy, Christine Sandøy

Søtt og godt for alle som trenger inspirasjon til dessert - eller kakebordet.

Trenger du gode drikketips til høstmaten kan du sjekke ut intervjuet med vinkelner Sarah Døscher her.