Hopp til hovedinnholdet

Vårens hotteste kokebøker

Trenger du inspirasjon på kjøkkenet? Her er kokebøkene som gir deg vann i munnen enten du liker tradisjonell mat eller sterkere smaker.
TekstBerit Rødstøl
Lag deilige småretter.

La deg inspirere av solens kjøkken

Jeg er ofte innom bloggen til kokebokforfatter Aicha Bouhlou for å hente inspirasjon til festmiddagen. Aichas oppskrifter er enkle å lage og nydelige å spise. I de tidligere kokebøkene har hun vist oss smakfull og fargesterk mat fra hele verden. I Aichas middelhavsmat får du friske, fargesprakende salater, enkle småretter, variert grillmat og lekre fiskeretter.

Dette er herlig mat med mange smaker som kan nytes året rundt og som passer ypperlig både til 17.mai-feiringen eller skoleavslutninger. Jeg gleder meg til å teste ut disse oppskriftene på venner og familie.

Gratis oppskrifter på Aichas festbord finner du her.

Aichas middelhavsmat

Av Aicha Bouhlou
Det er til å få vann i munnen av disse smårettene fra Aichas middelhavskjøkken. Foto:Aicha Bouhlou
Det er til å få vann i munnen av disse smårettene fra Aichas middelhavskjøkken. Foto:Aicha Bouhlou

Tradisjonsmat med Trude

Trude Drevland er kanskje kjent for de fleste som en rappkjefta Bergens-politier, men denne dama kan mer enn å snakke. Nå er hun aktuell med kokeboka Trudes tradisjonsmat som vekker minner om barndommens kjøkken. I boka får du både oppskrifter på enkel hverdagsmat, men også på festmiddag i beste Trude Drevland-stil.

Her får du flere oppskrifter fra Trudes tradisjonsmat!

Trudes tradisjonsmat

Av Trude Drevland
Foto: Nikolas Gogstad Andersen
Trudes tradisjonsmat vekker gode minner fra bestemors kjøkken. Foto: Nikolas Gogstad Andersen

Bli med Golalah til midtøsten

La deg inspirere av mat fra Marokko i vest til Iran i øst. I Midtøsten er mat mye mer enn bare et drivstoff for kroppen. Mat er en god grunn til å samles. Gjestfrihet er en dyd og gjestene skal møtes av bord som stappfulle av en mengde små og store retter. Dagens kjøkken er en herlig blanding av påvirkninger fra først og fremst kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner. Her er det aromatiske og smakfulle krydder i overflod. Mange av Midtøstens kjente retter er helt veganske, og kjøttrettene inneholder mye bønner og grønnsaker. Dette er mat som er full av smak og dessuten bra for både helse og klimaet!

Golalahs matreise

Av Golalah Abbasi
Emilie Nereng er en av norges største mat-influensere.
Emilie Nereng er en av norges største mat-influensere.

Grønt og godt med Emile Nereng

Det er kanskje flere en meg som ønsker å spise litt sunnere og grønnere. Men det å spise sunt, trenger ikke å være kjedelig. I boka Sunnere livsstil får du inspirende og gode oppskrifter fra en av Norges største mat-influensere på Instagram med kontoen @emilienutrition.

I boka Sunnere livsstil får du 80 oppskrifter på sunn og digg mat.

Få Emilies favorittoppskrift her!

Sunnere livsstil

Av Emilie Nereng