Hopp til hovedinnholdet

Bøker som gir deg reiselyst

Lengter du etter å oppleve noe helt annet? Her er bøkene som tar deg med ut i verden.
Publisert22. juli 2021
TekstBerit Rødstøl

Jeg er vel ikke aleine om å lengte bort og ut til fjerne, eksotiske land eller en dampene storby full av liv. Det siste året har gjort verden vår mye mindre. Da er det ekstra godt å kunne drømme seg bort mellom boksidene.

Disse bøkene tar deg med ut på reise:

Høyt

Av Erika Fatland

Erika Fatlands eventyrlige reiseskildringer er prisbelønnet og oversatt til 23 språk. Nå tar hun oss med opp i høyden.

Himalaya bukter seg gjennom fem svært ulike land. Her blandes verdensreligionene islam, buddhisme og hinduisme med eldgamle sjamanreligioner. Utallige språk og vidt forskjellige kulturer lever i de bortgjemte fjelldalene. Modernitet og tradisjon støter sammen, mens stormaktene kjemper om innflytelse.

London

Av Nazneen Khan-østrem

London vil aldri bli helt det samme etter at du har lest denne boka.

Glem Big Ben og Buckingham Palace og møt menneskene i gatene som gjennom historien har formet den britiske hovedstaden. Bli med til Notting Hill, Camden, Clapham, Peckham, Mayfair, Stamford Hill, Tooting, Southall, Shoredrich, Brixton og Ealing.

Kjøp boken

En japansk vår - på reise gjennom et evig forbløffende land

En japansk vår tar oss med gjennom et land som har evnen til å ta pusten fra alle som besøker det. Bli med på en helt spesiell reise som starter i det tropiske sør hos en 85 år gammel enke med fem kjærester, via pilegrimsleder, tempelbyer og røykfylte buler til vi til slutt ender blant akkar, urfolk og snøsmelting i nord.

Journalist og forfatter Ina Strøm skriver nært, engasjerende og befriende ærlig om sine forsøk på å forstå japanerne og om å passe inn i et land som på så mange måter er fjernt fra Norge. Japans fengslende historie flettes elegant inn teksten, og handlingen forflytter seg parallelt fra sør til nord og fra urtid til samtid.

Norbritannia - en reise i det norske Storbritannia

Av Gry Blekastad Almås

Nordmenn elsker Storbritannia – men hvordan preger vi britene?

I denne boka besøker Gry Blekastad Almås steder og mennesker i Storbritannia som forteller om forbindelsen mellom landene våre. På en kunnskapsrik og underholdende måte tar hun oss med på en norsk reise i et kjært naboland.

Etter en tur innom en norskeid pub blir vi med på fotballkamp mellom engelske storlag som er preget av nordmenn. Hos en eksklusiv skredder i en bygning eid av Oljefondet tester forfatteren om nordmenn får prisavslag, før den tidligere uteliggeren Vivi fra Bærum tar oss med til et ganske annerledes London.

På øya Man kommer forfatteren over en fortiet historie om nordmenn fra begge sider som satt i britisk fangeleir under andre verdenskrig. Og aller lengst nord ønsker mange seg en sterkere formell tilknytning til Norge.

Fins det et Norbritannia i Storbritannia? Og hvordan påvirkes det i så fall av den politiske krisetiden britene opplever?

Togferie

Av Erik Sveberg Dietrichs

Opplev Europa med tog! Boka Togferie gir deg oppskriften på hvordan du kan planlegge reisen, hvor det er verdt å reise og hvilke togstrekninger som byr på de mest spektakulære opplevelsene. Med denne boka kan du planlegge reisen i god tid og samtidig la deg friste til å ta noen avstikkere underveis.

Kjøp boken