Hopp til hovedinnholdet

Sommerens pocketfavoritter

Endelig er sommeren her. Skal du pakke bilen, kofferten, sekken eller strandveska? Da må du huske å ta med deg årets sommerpocket. Vi gir deg sommerens beste pocketanbefalinger, så det blir litt enklere å velge.
Publisert4. juli 2024
TekstSandra Ågotnes Lærum
Sommerens pocketfavoritter

Skråpånatta av Lars Mytting

Har du ikke fått med deg avslutningen på den storslåtte Hekne-trilogien til Lars Mytting? Ja da er det bra at siste bok finnes i pocket, for det er ikke en tynn bok! Med pocket utgaven kan du likevel slenge den med på ferie.

Tidene har skiftet på Butangen, men de skal skifte igjen. Året er 1936, og Astrid Hekne, barnebarn av Astrid som døde i barsel i 1881, tyvlåner en nøkkel for å se Søsterklokken som henger alene i støpulen. Kai Schweigaard, bygdas aldrende prest, innser at tiden er kommet for å overlate Hekneveven til henne. Ifølge bygdesagnene er den i stand til å vise fremtiden, deriblant Skråpånatta, dommedagsnatten som skal utslette den kjente verden og skrape jorden ned til bart fjell.

Les om hva Lars Mytting føler om å forlate folkene på Butangen for godt.

Skråpånatta

Av Lars Mytting

Hvis det skulle komme et menneske av Thomas Korsgaard

Første bind i trilogien som har solgt mer enn 320 000 eksemplarer i Danmark!

Hvis det skulle komme et menneske er en sterk roman om fattigdom i utkanten av det danske velferdssamfunnet, om å være barn i en familie som mangler overskudd både av penger og følelser. Og om å være overlatt til seg selv og måtte ta altfor mye ansvar altfor tidlig i livet. Men det er også fortellingen om en oppfinnsom og nysgjerrig gutt med stor skapertrang. En gutt som kommer til å vokse opp og finne sin egen vei, uansett hvilken motgang livet byr på. Og ikke minst å aldri, ALDRI glemme hvor man kommer fra.

Thomas Korsgaard er mottaker av De Gyldne Laurbær – Danmarks viktigste bokpris.

Hvis det skulle komme et menneske

Av Thomas Korsgaard

Offer av Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Del 5 i serien om Alexander Blix og Emma Ramm. En intens thriller som også kan leses selvstendig.

Alexander Blix er etterforskningslederen som har mistet alt - både jobben og datteren. De tidligere kollegene i politiet holder ham på avstand, og da Blix blir kontaktet av en ukjent person som påstår å ha begått et drap som har hjemsøkt ham de siste to årene, står han alene.
Samtidig jobber journalisten Emma Ramm på en sak der en mann er arrestert og mistenkt for drap, uten at det finnes et lik.

De tidligere partnerne søker hjelp i hverandre, men da Blix' fingeravtrykk blir funnet på det ene åstedet, frykter han at fortiden skal innhente ham. For i nåtiden finnes det et offer som har funnet en helt særegen form for terapi.

Offer

Av Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Skjebnedøgn av Jørgen Jæger

Intens spenning, personlig varme og menneskelige relasjoner er Jørgen Jægers varemerke.

Susanne Skogen plages av en truende stalker og etterdønningenefra sitt forrige forhold. En solskinnsdag i juli finner politiet en ukjent, død mann utenfor huset deres - og sønnen til Susanne er sporløst forsvunnet. Samme helg blir lederen for miljøorganisasjonen World Warriors skutt og drept under en demonstrasjon foran Stortinget. Flere av medlemmene i organisasjonen viser seg å være i livsfare. Cecilie Hopen aner en sammenheng, og den nervepirrende jakten på en nådeløs bakmann begynner. Mens Ole Vik har permisjon for å pleie sin hardt skadde kone, må Cecilie innhente drapsmennene før det er for sent.

Skjebnedøgn

Av Jørgen Jæger

Toner i natten av Jojo Moyes

Hva er vel sommeren uten en klassisk feelgood fra Jojo Moyes?

Isabel har alltid tatt sitt komfortable liv for gitt. Men ektemannens plutselige dødsfall endrer alt. Etterlatt med masse gjeld blir hun og barna tvunget til å flytte til et falleferdig hus på landsbygda. For Isabel er det nye hjemmet en mulig livbøye, men for hennes nye nabo Matt er huset ensbetydende med hevn.

Mens Isabel kjemper for å gjøre det nedslitte stedet til et hjem, kolliderer Matt og Isabels verdener og livsvalg. Og med det oppdager Isabel også et overlevelsesinstinkt hun ikke visste at hun hadde, og at hjertet kan spille en ny tone.

Toner i natten

Av Jojo Moyes

Da vi var yngre av Oliver Lovrenski

Fjorårets litterære nykommer, i følge NRKs anmelder Knut Hoem. Nå er den endelig i pocket!

Ivor vokser opp for raskt og savner det han aldri har hatt. Med seg har han Marco, Arjan og Jonas. De har ikke så mange andre, men de har hverandre. Og det er ikke skolen, det er byen og gata de vil eie. Synd da at junkien på hjørnet sier til dem: Du kanskje elsker gata, men den aldri skal elske deg.

Da vi var yngre er en fortelling om vennskap, sorg, rus og overlevelse i dagens Oslo. Et sjeldent innblikk i et røft miljø, og en intens og rå oppvekstroman fortalt med varme og humor.

VINNER AV BOKHANDLERPRISEN 2023
TILDELT ASCHEHOUGS DEBUTANTSTIPEND 2023
VINNER AV OSLO BYS KUNSTNERPRIS 2023
NOMINERT TIL BRAGEPRISEN 2023
NOMINERT TIL LYTTERNES ROMANPRIS 2023
NOMINERT TIL TARJEI VESAAS' DEBUTANTPRIS 2023

Da vi var yngre

Av Oliver Lovrenski
Kjøp boken

X av Pascal Engman

Del 5 av serien om Vanessa Frank, men boka kan absolutt leses som en frittstående krim.

En drept fotballfrue i en luksusvilla. En ung gutt fra en belastet bydel med en fremtid som idrettsstjerne. En utstøtt barneskolelærer som drømmer om å bli sett for den hun er. Historiene til disse tre veves sammen til et fartsfylt drama og et umulig regnestykke. Nå må politietterforsker Vanessa Frank finne den ukjente x-faktoren før det er for sent.

Sports- og spillindustrien har eksplodert. Men utenfor de lovlige spillselskapene finnes det et svart marked der store pengetransaksjoner finner sted gjennom kampfiksing, vold og korrupsjon.

Lungeflyteprøven av Tore Renberg

Lungeflyteprøven er basert på virkelige hendelser, aldri før fortalt!

Sachsen, 1681: Femten år gamle Anna Voigt tiltales for å ha drept sitt nyfødte barn. Blir hun kjent skyldig, vil straffen være døden.
Denne romanen folder ut den forbløffende fortellingen om Anna Voigt, om et samfunn som straffer sine døtre og sønner hardt, om tortur og henrettelser, om den medisinske lungeflyteprøven som ble starten på moderne rettsmedisin, om hevn, forfengelighet og ortodoksi, om gammel tid mot ny tid. Ut fra et unikt historisk materiale trer et mylder av skikkelser levende frem, skildret med stor innsikt og innlevelse.

Les vårt intervju med Tore Renberg her!

Lungeflyteprøven

Av Tore Renberg

En dag vil vi le av det av Thomas Korsgaard

Dette er oppfølgeren til den kritikerroste Hvis det skulle komme et menneske.

Tue forsøker å finne seg selv i en hverdag preget av ensomhet i en familie der de voksne ikke alltid klarer å være nettopp det, voksne. Det er en sterk roman om å vokse opp i fattigdom i utkanten av det danske velferdssamfunnet. Korsgaard tegner et portrett av en hardt prøvet familie med varme og respekt. Han skriver rett og slett slik at vi kan le av det, til tross for de sørgelige omstendighetene.

En dag vil vi le av det

Av Thomas Korsgaard

De tre av Valérie Perrin

Fra forfatteren av den internasjonale bestselgeren Å vanne blomster om kvelden.

1986: Adrien, Etienne og Nina er bare ti år gamle første gang de møtes, og de blir raskt nære venner. De lover hverandre at de en dag skal forlate småbyen de bor i, flytte sammen til Paris og aldri miste kontakten med hverandre.

2017: Et bilvrak trekkes opp fra dypet av en innsjø, med en død person inni. En lokal journalist begynner å grave i saken. Sakte, men sikkert avdekker hun det usedvanlig sterke båndet mellom de tre vennene. Hvordan er deres fortid knyttet til personen i bilen? Og hvorfor har de ikke lenger noen kontakt?

De tre

Av Valérie Perrin