Hamnet

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (3 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   90 dagers åpent kjøp.
* Gjelder varer på lager i butikk
Terningkast 5!
– VG
«Slik skal en historisk roman skrives!» VG, terningkast 5

Kort om boken

England 1596. I den lille byen Stratford-upon-Avon blir en ung jente syk med byllepest. Tvillingbroren hennes løper for å finne hjelp, men det er tomt både i deres eget hus og i nabohuset, der besteforeldrene bor. Hvor er de alle sammen? Moren,…

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Hamnet

  England 1596. I den lille byen Stratford-upon-Avon blir en ung jente syk med byllepest. Tvillingbroren hennes løper for å finne hjelp, men det er tomt både i deres eget hus og i nabohuset, der besteforeldrene bor. Hvor er de alle sammen? Moren, Agnes, er i urtehagen utenfor byen. Faren er i London, der han arbeider på et av sine skuespill. Ingen av foreldrene har en anelse om at ett av deres barn vil være død innen uken er omme. Hamnet handler om den tidløse tragedien det er å miste et barn. Vi følger moren Agnes og søsteren Judith i sorgen, og får se innledningen på foreldrenes nydelige kjærlighetshistorie, femten år tidligere. Fire år etter Hamnets død, oppkaller faren det som skal bli verdens meste kjente skuespill etter ham. Hamnet er en litterær historisk roman om navnet og sorgen bak verdens mest kjente skuespill. En internasjonal prisvinner og bestselger. Vinner av The Women's Prize for fiction 2020 og kritikernes favoritt 2020. Kåret til Årets roman under British Books Awards 2021. Waterstones Book of the Year 2020. Kåret til en av de ti beste bøkene 2020 av bl.a. New York Times, Washington Post, Financial Times, BBC, Independent og Cosmopolitan. Kritikernes favoritt 2020. Rettighetene er solgt til 32 land/territorier / blir oversatt til 29 språk. Filmrettighetene er solgt til Hera Pictures.


  «Maggie O.Farrell.s .Hamnet. reimagines the life and death of Shakespeare.s only son.» In her profound study of grief and love, longlisted for the Women.s prize, O.Farrell explores the lives of the playwright.s family and the death of his only son. «Ei strålende historie som er totalt tidløs.» «Briljererer». «Hamnet er en vidunderlig bok, rik på detaljer og troverdige hendelser, skildret i et solid språk, godt ivaretatt av oversetter Kristi Vogt. Den anbefales på det sterkeste.» «Slik skal en historisk roman skrives.» «O'Farrell er forbilledlig i bruken av egen research, som sømløst veves inn i teksten uten å føles påklistret. Slik vekkes 1590-tallets elisabetanske verden til live for leserens indre.» «... makeløst god historisk roman om Shakespeares nærmeste familie», «... et spenningsdriv, og et rikt og poetisk strømmende overskudd som er en sann nytelse å lese». «Hamnets sanselige, rytmiske flyt har blitt svært godt ivaretatt av oversetter Kirsti Vogt. Det sier ikke lite om oversettelsen at det var når jeg leste Hamnet for andre gang . på norsk, at jeg virkelig fikk lesefeber av Maggie O.Farrells nydelige roman om en mors kjærlighet og sorg.»

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  Gursli Berg forlag
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788293311973
  Sider
  395
  Originaltittel
  Hamnet
  Sted
  Terningkast
  5
  Terningkast kilde
  VG
  Høyde
  222
  Bredde
  145
  Vekt
  540
  Oversatt av
  Vogt, Kirsti

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.