Norske militære og sivile kammerladnings

Forfatter
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

Det norske kammerladningsgeværet var blant verdens mest avanserte militærgeværer på midten av 1800-tallet. Mellom 1838 og 1877 produserte Kongsberg Våpenfabrikk og to utenlandske fabrikker rundt 45 000 kammerladere for Hæren, Marinen, skytterlag og …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om Norske militære og sivile kammerladnings

  Det norske kammerladningsgeværet var blant verdens mest avanserte militærgeværer på midten av 1800-tallet. Mellom 1838 og 1877 produserte Kongsberg Våpenfabrikk og to utenlandske fabrikker rundt 45 000 kammerladere for Hæren, Marinen, skytterlag og jegere. Til sammen finnes det over 100 forskjellige modeller og varianter. I dag er kammerladningsgeværene ettertraktede samlerobjekter. Denne praktboken forteller historien om de norske kammerladningsgeværene - fra krigen mot Sverige i 1814 til tiden rundt 1905 da kammerladningsgeværene ble en brikke i det politiske spillet som førte til oppløsning av den svensk-norske unionen. Samtlige modeller, forandringsmodeller, tilbehør og ammunisjonstyper er beskrevet i detalj, sammen med historien til menneskene som utviklet og brukte kammerladningsgeværene. Boken er rikt illustrert med 900 fargefotografier, illustrasjoner og historiske bilder.


  «Norske militære og sivile kammerladningsgeværer» er en virkelig fremragende bok, et praktverk helt i farger, med omfattende informasjon om alle sider ved de norske kammerladningsvåpnene. Boken hører hjemme i enhver norsk våpensamlers bibliotek, og anbefales på det aller sterkeste! Denne praktboken forteller historien om de norske kammerladningsgeværene . fra krigen mot Sverige i 1814 til tiden rundt 1905 da kammerladningsgeværene ble en brikke i det politiske spillet som førte til oppløsning av den svensk- norske unionen. [.] Denne boka vil falle i interesse for våpen- og historieinteresserte skyttere. Den er omfattende med svært mange detaljer, som gjør det hele veldig interessant. God blanding med bilder gjør den lett å lese.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2021
  Forlag
  www.svartkrutt.net
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788269199406
  Sider
  440
  Sted
  Height
  270
  Width
  210
  Vekt
  1842

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.