Elskede

Forfatter

Del av serien

Kort om boken

En historisk roman, en mytisk fortelling og et psykologisk drama om tap, sorg, skyld og død. Elskede ble tildelt pulitzerprisen da den utkom i 1987. Forfatter og forlagsredaktør Toni Morrison arbeidet med å redigere en samling slavefortellinger da h…
159,-
Format/språk (4 forskjellige)
Format
Pocket
Elskede
Pocket
Bokmål
179,-
Elskede
Pocket
Bokmål
179,-
Beloved
Pocket
Engelsk
149,-
Forklaring av formater

  Om Elskede

  En historisk roman, en mytisk fortelling og et psykologisk drama om tap, sorg, skyld og død. Elskede ble tildelt pulitzerprisen da den utkom i 1987.

  Forfatter og forlagsredaktør Toni Morrison arbeidet med å redigere en samling slavefortellinger da hun kom over historien om den bitre skjebnen til en kvinnelig slave som forsøkte å rømme.
  Kvinnen ble fanget igjen i 1855 og tok livet av sine egne barn for å skåne dem fra å bli ført tilbake til slaveeierne. Hun ble ikke drept for udåden – ved hjelp av aktivister i antislaveribevegelsen – men slapp med fengselsstraff.

  Dette er historien som ligger til grunn for romanen Elskede, som handler om den tidligere slaven Sethe. Sethe prøver å bygge et nytt liv, men blir innhentet av fortiden: den døde datteren Elskede vender tilbake som en vakker ung pike og skaper forvirring i familien til Sethe. Ikke minst for Sethes andre datter, Denver, som både frastøtes og tiltrekkes av Elskede. Hvorvidt Elskede er et «virkelig» gjenferd eller en fantasi, forblir en gåte i det grensesprengende romanuniverset til Morrison, som vant nobelprisen i litteratur i 1993.

  Romanen skildrer et mørkt kapittel i USAs kollektive erindring. Den er både en historisk roman, en mytisk fortelling og et psykologisk drama om traumatiske personlige og kollektive erfaringer – om sorg, tap, skyld og død.

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  E-Bok
  Kopisperre
  Vannmerket (SDRM)
  Filformat
  EPUB
  Utgivelsesår
  2016
  Forlag
  Aschehoug
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788203372131
  Sider
  302
  Originaltittel
  Beloved
  Sted
  Oversatt av
  Lange, Mona

  Anbefalt

  Anbefalt