Elskede

Elskede

Pris
149,-
E-Bok
E-bøkene legges i din ARK-leseapp. Bøkene kan også lastes ned fra Din side.
×
Logg deg inn for å gjennomføre dette kjøpet med ett klikk!

Etter at kjøpet er gjennomført vil boken være tilgjengelig på «din side» og i ARK-appen
Skriv anmeldelse
Format E-Bok
Kopisperre Vannmerket (SDRM)
Filformat EPUB
Utgivelsesår 2016
Forlag Aschehoug
Språk Bokmål
ISBN 9788203372131
Se flere detaljer  

Andre formater / språk

Pocket Bokmål
Pocket Bokmål
Pocket Bokmål
Pocket Engelsk

Om Elskede

En historisk roman, en mytisk fortelling og et psykologisk drama om tap, sorg, skyld og død. Elskede ble tildelt pulitzerprisen da den utkom i 1987.

Forfatter og forlagsredaktør Toni Morrison arbeidet med å redigere en samling slavefortellinger da hun kom over historien om den bitre skjebnen til en kvinnelig slave som forsøkte å rømme.
Kvinnen ble fanget igjen i 1855 og tok livet av sine egne barn for å skåne dem fra å bli ført tilbake til slaveeierne. Hun ble ikke drept for udåden – ved hjelp av aktivister i antislaveribevegelsen – men slapp med fengselsstraff.

Dette er historien som ligger til grunn for romanen Elskede, som handler om den tidligere slaven Sethe. Sethe prøver å bygge et nytt liv, men blir innhentet av fortiden: den døde datteren Elskede vender tilbake som en vakker ung pike og skaper forvirring i familien til Sethe. Ikke minst for Sethes andre datter, Denver, som både frastøtes og tiltrekkes av Elskede. Hvorvidt Elskede er et «virkelig» gjenferd eller en fantasi, forblir en gåte i det grensesprengende romanuniverset til Morrison, som vant nobelprisen i litteratur i 1993.

Romanen skildrer et mørkt kapittel i USAs kollektive erindring. Den er både en historisk roman, en mytisk fortelling og et psykologisk drama om traumatiske personlige og kollektive erfaringer – om sorg, tap, skyld og død.


Kundevurderinger

ARKs anbefalinger

Det finnes ingen vurderinger av dette produktet. Skriv anmeldelse

Tips en venn