Hopp til hovedinnhold

Vårens hotteste kokebøker

Trenger du inspirasjon på kjøkkenet? Her er kokebøkene som gir deg vann i munnen enten du liker tradisjonell mat eller sterkere smaker.
TekstBerit Rødstøl

Naturlig

Boka Naturlig setter gamle mattradisjoner inn i en moderne kontekst med rustikk, velsmakende og naturlig mat. Her finner du oppskrifter på god gammeldags husmannskost og mer moderne retter. Felles for alle rettene er at de i hovedsak er basert på norske råvarer dyrket eller sanket av forfatteren selv, eller kjøpt av lokale bønder.

Naturlig

Av Margit Dale og Frode Verpe

Med denne boka formidler Margit Dale sitt sprudlende engasjement og matglede. Hun ønsker å inspirere leseren til å bruke de nære matressursene og la sesongene styre kostholdet. Temaet er like relevant om du bor på en gård i Setesdal eller i en leilighet på Grünerløkka. Oppskriftene er både tradisjonelle og moderne, men alltid enkle og alltid med norske råvarer og smaker

Margit Dale er opptatt av lokale råvarer og tradisjonsmat.
Margit Dale er opptatt av lokale råvarer og tradisjonsmat.

Kombinerer asiatisk og italiensk i boka Silje spiser

Kjedelige hverdager trenger ikke å bety kjedelig mat. I boka Silje spiser kombinerer Silje Sandberg det asiatiske og italienske kjøkkenet. Med noen basisvarer i hus, kan du enkelt og fleksibelt lage fantastiske retter.

Med mat-og reiseglade foreldre fikk Silje Sandberg tidlig muligheten til å utforske ulike kjøkken. Særlig turene til asiatiske land satte sine spor i smaksløkene og vekket interessen for matlaging. Thailand ble et favorittreisemål. Et annet land som ligger magen hennes nær, er Italia.

Matblogger og Masterchef-finalist Silje Sandberg har laget en bok for alle som liker mye smak i maten.

Asiatisk og Italiensk ble derfor et helt naturlig utgangspunkt for denne boken. Her ønsker Silje å dele disse matopplevelsene, og vise at det er fullt mulig å spise spennende og smakfullt også midt i uka.

Silje Sandberg er opptatt av mat med masse dybde og smak.
Silje Sandberg er opptatt av mat med masse dybde og smak.

Silje spiser

Av Silje Sandberg

Hva vil du spise? For mange er svaret enkelt: asiatisk eller italiensk. I denne kokeboka tar matblogger og Masterchef-finalist Silje Sandberg våre sultne mager og nysgjerrige ganer på alvor. Fellesnevneren er mat med masse dybde og smak. Steg for steg lærer du å løfte raske hverdagsfavoritter til nye høyder. Her finner du klassiske pastaretter og asiatiske umamibomber, men også det du vil ha til helgekos og fest, når du kan bruke litt mer tid over grytene. Boka inneholder mer enn 100 oppskrifter til lunsj, middag, tilbehør og baking.

Jan Ivar Nykvist har laget en bok for alle som vil bli bedre på kjøkkenet. Foto: Mats Dreyer
Jan Ivar Nykvist har laget en bok for alle som vil bli bedre på kjøkkenet. Foto: Mats Dreyer

Sulten

Jan Ivar Nykvist kan takke matlegenden Ingrid Espelid Hovig for at han har blitt en prisvinnende grillmester og kokk. Nå er han aktuell med Sulten - inspirert av Hovigs klassiske kokebok.

Sulten er en kokebok for alle som har lyst til å bli en mester på kjøkkenet. Oppskriftene er nøye forklart med steg for steg-bilder, som gjør at du ikke trenger noen forkunnskap om matlaging. Jan Ivar Nykvist har skrevet boken rundt de oppskriftene som søkes mest på, så disse oppskriftene vil du garantert få bruk for.

Med nydelige illustrasjonsbilder tatt bildene av Mats Dreyer gjør boken ekstra lekker og forståelig. Dette er en bok du kan bruke både som oppslagsverk og inspirasjon. Grunnleggende teknikker er nennsomt flettet inn, slik at du. Jan Ivar Nykvist er utdannet kokk, og Sulten er hans fjerde kokebok. Han driver Oktopus studio sammen med fotograf Mats Dreyer, som har tatt bildene til denne boka.

Les intervjuet med Jan Ivar her.

Sulten

Av Mats Dreyer og Jan Ivar Nykvist

Enkelt av Ottolenghi

Engelsk-israelske Yotam Ottolenghi har blitt en kokkelegende med sine velsmakende retter. Her er det lett å finne inspirasjon både til hverdagsmiddagen og til langbordet.

Nå er han aktuell med boken Enkelt, som inneholder en raus kombinasjon av krydder og friske urter og lekre og enkle råvarer. Her er det de plantebaserte råvarene som står i sentrum, enten du skal lage en kjapp hverdagsrett eller invitere flere gjester på middag.

Ottolenghi enkelt

Av Yotam Ottolenghi

I Ottolenghi Enkelt får du 130 nye oppskrifter som inneholder alle de kreative elementene og smakene som Ottolenghi er så kjent for. I boken er det retter som passer alle, enten du vil ha maten på bordet i løpet av 30 minutter til hverdags, liker å lage alt i én gryte eller foretrekker å lage mest mulig ferdig på forhånd til et middagsselskap slik at du kan underholde gjestene mens maten står i ovnen.