Hopp til hovedinnholdet
1 min Barn

Boktips for barn mellom 9-12 år

Trenger du boktips til barnet ditt? Vi har plukket ut de beste bøkene for de større barna.
Publisert25. sep. 2022
TekstSandra Lærum
Vi har samlet noen gode lesetips for de større barna. Her er det både spennende mysterier, snakkende isbjørner, vampyrer og detektiver-

Våren bringer med seg mange fine stunder for å lese en god bok. Vinterferie, påskeferie, røde dager eller helger med ruskete vær. Mens vi venter på varmere vår-vær, her er våre boktips for de litt eldre barna!

Bølgerytteren

Endelig! Slutten vi alle har ventet på, her er niende og siste bok i den populære Amuletten serien.

Emily forstår endelig steinens kraft, og vet hva hun må gjøre for å forsvare Alledia fra skyggene. Et truende mørke henger over alle steinvoktere, og nye og gamle venner må samarbeide for å erobre makten, - og overleve.

Les hele Amuletten serien her

Jenter

Eli har akkurat flyttet, og blitt venner med en ny jentegjeng som liker manga og beundrer tegneferdighetene hennes. På en fest tullekysser hun en av de andre jentene, Nina. Eller var det egentlig bare et tullekyss? Eli lurer på om hun er forelsket, og kysset Nina bare tilbake på gøy eller var det seriøst?

En morsom og sår oppvekstroman om vennskap, og om å finne ut hvem man er.

Jenter

Av Cathrine Sandmæl

Sjekk ut disse tegneseriebøkene også

Carags forvandling

Første bok i ny, spennende serie om hamskiftere!

Carag ser ut som en vanlig gutt, men bak de strålende øynene skjuler det seg en hemmelighet: Carag er en puma-hamskifter som nylig har begynt å leve i menneskenes verden. Carag bestemmer seg en dag for å forlate familien og livet i villmarka til fordel for et menneskeliv. Men det viser seg å ikke være så enkelt å leve som et menneske. Heldigvis får han høre om Clearwater High, en hemmelig internatskole for Woodwalkers som han selv. Her får han seg etterlengtede venner. For verdenen til Woodwalkers er full av både mysterier og farer, og da trenger man gode venner.

Carags forvandling

Av Katja Brandis

Flere bøker vi anbefaler fra 9-12 år