Hopp til hovedinnholdet

Fam Irvolls tips til kreative inneaktiviteter med barna

Fam Irvoll elsker å lage ting av perler eller papir sammen med barna. Nå har hun utviklet et eget univers for små, kreative sjeler. Her er hennes tips til gode inneaktiviteter med barna.
Foto & videoAndré De Young
TekstBerit Rødstøl
Trenger du tips til morsomme inneaktiviteter med barna? Her deler Fam Irvoll sine beste kreative tips.
Trenger du tips til morsomme inneaktiviteter med barna? Her deler Fam Irvoll sine beste kreative tips.

– Helt siden jentene mine på 6 og 11 år var bittesmå har vi laget ting sammen. Vi er en veldig hobbyrelatert familie, sier den fargerike designeren. Sammen med døtrene og Gyldendal har hun nå laget konseptet Fam Irvolls kreative verden. – Vi har snakket mye om hva som kan være gøy for andre barn å leke med og hva de selv syntes er stas. Med dette koselige prosjektet ønsker vi å gjøre det enklere å legge bort skjerm og heller henge med barna sine på gamlemåten, sier hun.

Fam Irvolls kreative verden er et univers for barn mellom 5 og 12 år hvor hovedfokuset er at det er gøy å være kreativ og lage ulike produkter med klipping, liming, klistring og fargelegging.

Den kreative designeren er ingen hvem som helst. Hun regnes som en av Norges mest spennende klesdesignere og har kledd opp artister som Lady Gaga, Beyoncé, Rihanna, Spice Girls, og Karpe. Fam er særlig kjent for sine kreasjoner for kvinner, illustrasjonene og sitt grafiske lekne uttrykk, i tillegg har hun utgitt flere bøker innen hobbysegmentet.

Fam Irvolls kreative verden

Fams fem tips til skjermfrie aktiviteter med barna:

Lag papirdukker

Vår absolutte favoritt er å klippe, lime og lage morsomme ting som papirdukker sammen. Vi kan lage en liten familie eller en vennegjeng med tilhørende klær, sko og kanskje mat.

Lag tulledyr

Dette var faktisk min eldste datter sin idé. Vi har laget mange av disse før, men da på en litt enklere måte ved å brette ark og tegne halve dyret hver. Det blir alltid mye latter når vi ser hva vi har laget sammen. 

Masker

Fargelegg og klipp ut flotte eller tullete masker. Du kan enten lage disse selv eller bruke maskene fra Fams kreative verden. De har også detaljer som man kan klippe ut og lime på masken for 3D effekt.

Klipp ut et dukkehus av en pappeske

Klipp ut og lim sammen pappesken. Du kan lage møbler av pappen og male huset både inni og utenpå, så kan den lille papirdukkefamilien bo der. Dette er en lek som kan gå over mange dager. Vi har laget opptil flere av disse og barna elsker det.

Perlebrett

I det siste har vi begynt å lage mat med av perler. Denne maten kan brukes i lek senere. Vi har f.eks. laget brødskive, ost, salami, egg og andre gøye ting. Det blir litt ekstra stas når man kan bruke det i leken.

Maskene er morsomme å lage og bidrar til mye spennende rollelek i etterkant. Foto: Ann Kristin Nås Gjerde
Maskene er morsomme å lage og bidrar til mye spennende rollelek i etterkant. Foto: Ann Kristin Nås Gjerde
Fams kreative verden stimulerer både fantasien og kreativiteten. Foto: Ann Kristin Nås Gjerde
Fams kreative verden stimulerer både fantasien og kreativiteten. Foto: Maskene er morsomme å lage og bidrar til mye spennende rollelek i etterkant. Foto: Ann Kristin Nås Gjerde

Kreative produkter: