Hopp til hovedinnholdet

Her er de nominerte til ARKs barnebokpris

De nominerte til årets barnebokpris er en spennende blanding av kreative debutanter og tidligere barnebok-favoritter!
TekstAnette Svendsen

– Nivået på årets nominerte er utrolig høyt, sier Emilie Jarto, kategorisjef for barne- og ungdomslitteratur i ARK. – Det er også en god blanding av både etablerte barnebokforfattere, i tillegg til spennende debutanter – det er veldig gøy å se!

ARKs barnebokpris er en litterær pris som tildeles årets beste barnebok. En pris kåret av de ærligste leserne, henger høyt for landets barnebokforfattere. Nå skal over 10 000 barn fra 5. til 7. klasse sette i gang med å lese og kåre årets beste barnebok. Prisen blir utdelt i Oslo i november.

ARKs barnebokpris for 2021 gikk til Snitch av Arne Svingen, boken er utgitt av Gyldendal.

De nominerte til ARKs barnebokpris 2022 er:

Kråkeslottets hemmelighet av Arne Lindmo, illustrert av Ida Skjelbakken – Figenschou

Denne eventyrlige boken er skrevet av den rykende ferske forfatteren Arne Lindmo, og illustrert av Ida Skjelbakken.

Kråkeslottets hemmelighet

Av Arne Lindmo

Mystiske ting er på gang i det lille tettstedet Trollheim. Barna snakker med dempede stemmer om skumle ting i skogen. De tre vennene Adam, Tara og Tobias er på vei inn i den lengste og farligste natten i sine liv. Om de skal overleve til daggry må de finne ut av kråkeslottets hemmelighet og gå til kamp mot eldgammel ondskap før hele verden går tapt.

Sommeren alt skjedde av Iben Akerlie – Ascheoug

Den tidligere barnebokprisvinneren Iben er igjen tilbake med en storslått barnebok. Boken er blitt en favoritt blant både barn og kritikere!

Les intervjuet med Iben Akerlie her!

Sommeren alt skjedde

Av Iben Akerlie

Nora skal på verdens kjedeligste sommerferie til mormor på landet. Så møter hun Abbas, som har de grønneste øynene og som gjør henne helt most banan i kroppen. Men hvorfor er Abbas redd for Dorrit i kafeen, og hvorfor finnes det ett sett med regler for Nora og ett for Abbas? Sommeren alt skjedde er en sår og varm fortelling om alt som kan skje i løpet av en sommer, fra forfatteren av Lars er lol.

Revefarmen av Victor Nordahl – Egmont

Victor Nordahl er en spennende og talentfull debutant! «Ville poter» er en ny norsk barneserie der vi ser verden fra revens perspektiv!

Revefarmen

Av Victor Nordahl

En ny og norsk barnebokserie der vi ser vår verden fra revenes perspektiv. En bokserie som er spennende, medrivende, vemodig og varm. Den frie reven Ty er ikke like tøff som resten av klanen sin. Han unngår kamp, lar seg herse av kråker og er generelt en engstelig rev som er avhengig av slektens beskyttelse. En dag får de nok og etter noen sinte ord stikker Ty av for å vise at også han kan fange eget bytte. Men han lar seg lure inn på en revefarm, og blir fanget der. Side ved side med reven Lukas får han vite hvordan det har vært å alltid leve i fangenskap. Lukas ser på sitt liv som det eneste som er mulig å leve, og Ty vil vise ham verden. Men er det virkelig mulig å rømme fra den bevoktede revefarmen? Victor Nordahl har lenge jobbet med det vi vil kalle den norske -og tegnede -versjonen av Kattekrigerne. For vår verden blir ny når vi ser den gjennom revenes blikk!

Johhny 777 mission 4: Bergen av Bjørn Sortland – Vigmostad & Bjørke

Barnebokfavoritt Bjørn Sortland er nok en gang tilbake i serien om Johnny 777! Etter debutboken Det er ikkje natta fra 1992 har forfatteren gitt ut atskillige barne- og ungdomsbøker, han er oversatt til en rekke språk og har mottatt flere norske og internasjonale litteraturpriser.

Johhny 777 mission 4: Bergen

Av Bjørn Sortland

DET ER HALLOWEEN. NOEN SKAL KANSKJE DØ PÅ ORDENTLIG! Under kodenavnet Johnny 777 jobber Jon som hemmelig agent for EHO. Han har vært på ville oppdrag over hele verden sammen med den farlige Ninja-Prinsessa. EHO har nå fått tips om en mystisk halloween-fest på en øde øy utenfor Bergen - og deres to beste agenter må ut på sitt skumleste oppdrag noensinne! Mission 4: Bergen er fjerde bok om agent Johnny 777 - en gjennomillustrert serie full av humor, action og spenning.

Familien Brattbakk av Julia Kahrs – Gyldendal

Denne elleville og absurde historien om familien Brattbakk er et friskt vindpust og i aller høyeste grad original barnelitteratur.

Familien Brattbakk

Vil Sam overleve stormen? Gørja er tilsynelatende et helt vanlig sted, med en skole, butikk og kiosk. Men Gørja har også hemmeligheter som de voksne ikke kan - eller vil - forklare. To ganger har barn forsvunnet fra Gørja, og begge gangene herjet stormen gjennom gatene og skogen, over innsjøen og himmelen. Nå bygger det opp til ny storm, og familien til Sam har nettopp flyttet hit. Spennende, vill og høyst original historie fra Julia Kahrs.