Hopp til hovedinnholdet
1 min Barn

Lesetips til skolestart

Bruk sommeren til å knekke lesekoden eller til å finpusse på leseferdighetene. Her er tips til bøker for både skolestarterne og de litt eldre barna.
Publisert4. juli 2024
TekstSandra Ågotnes Lærum
Lesetips til skolestart

Sommerferien står for tur, og selv om august og skolestart føles milevis unna kan det allikevel være lurt å vedlikeholde leseferdighetene gjennom sommeren. Vi har derfor samlet noen tips til bøker som både er underholdende og morsomme for barna.

For skolestarterne

Skolestart er både skummelt og spennende på samme tid. Starter man tidlig med forberedelsene kan barnet føler mestring fra første stund, og slik få en bedre start på skolegangen.

Her er noen gode lesetips til skolestart:

Lesetips til barn fra 6-8 år

Aktivitetshefter til skolestart

Fra åtte år og oppover

Nå begynner det å bli morsomt! Mange barn har oppdaget bøkene for fullt og leser godt. Men ikke glem at barna er forskjellige. Noen trenger bøker med enklere skrift og bilder, mens andre leser tykkere bøker. Kanskje er det mer spennende med en faktabok om spennende temaer, enn en oppdiktet historie.

For denne aldersgruppen er det så utrolig mange fine bøker om både utenforskap, forelskelse og andre utfordringer barna møter i hverdagen.

Finn gjerne frem til serier som er lette å følge med på og pass på at barnet leser ofte nok til å holde på interessen. Pakk alltid en bok i sekken om dere skal på reise.

Her er lesetips for barn fra åtte år og oppover:

Lesetips til barn fra 8-12 år

For de eldste

I denne alderen har noen kanskje begynt å gå på oppdagelsesferd i voksenavdelingen, mens andre foretrekker å lese bøker på engelsk eller tegneserier.

Stadig flere i denne aldersgruppen henter tips til lesestoff fra venner og sosiale medier. Våre beste tips for tenåringen får du her!

Lesetips for barn fra 12 år og oppover