En mann ved navn Ove

Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
{0} til nettpris
med Klikk&Hent
Format/språk (6 forskjellige)
   Klikk og hent - få varen innen 1 time*
   Alltid bytterett - Norges beste. Bytt uten kvittering.
* Gjelder varer på lager i butikk

Kort om boken

En underfundig, sjarmerende og klok roman om en mann holder verden på avstand, som fnyser av den og hytter med neven til den – men som kanskje har mer gull på innsiden enn man skulle tro, om man leter skikkelig. Ove er 59 år og kjører Saab. Han er …

Oppdag mer

Velg tagger...

  Om En mann ved navn Ove

  En underfundig, sjarmerende og klok roman om en mann holder verden på avstand, som fnyser av den og hytter med neven til den – men som kanskje har mer gull på innsiden enn man skulle tro, om man leter skikkelig.

  Ove er 59 år og kjører Saab. Han er alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste.

  Til å begynne med tenker du kanskje på Narvestad fra Borettslaget eller Jack Nicholsons fantastiske tolkning av Melvin i Livets lyse side. En gammel grinebiter blottet for sosiale antenner. En funksjonell og praktisk anlagt mann som vil at rett skal være rett, og at folk skal følge de reglene som gjelder i borettslaget. Kort og godt en mann av Prinsipper. Han bryter dem aldri, og slikt blir det selvsagt trøbbel av. Hvordan er det mulig å heie på en slik mann? For det er akkurat det du gjør etter hvert som ærekjære Ove kryper inn under huden din. Kanskje fordi romanen forteller noe viktig om oss selv og vår tid?

  «Vi blir glade i Ove. Han blir vår mann. Det er en forfatterprestasjon i seg selv. (...) Se opp for en av sommerens sjarmbomber!» Vidar Kvalshaug, Aftenposten

  De fleste kjenner en gubbe som Ove. En som er sur, tverr, lite mottagelig og i bunn og grunn nokså ufyselig. Men hva kan skjule seg bak fasaden hos en av disse typiske grinebiterne?


  "Vi blir glade i Ove. Han blir vår mann. Det er en forfatterprestasjon i seg selv. (...) Se opp for en av sommerens sjarmbomber! " "En mann ved navn Ove» er både tankevekkande og underhaldande. Eg greip meg i å bli glad iden tverre, iltre og lite sosiale grinebitaren." Det er ikke så ofte jeg får lyst til å bruke ordet perfekt når jeg snakker og skriver om bøker. Tanken kan kanskje streife meg underveis i en bok, men den sitter sjelden fast i hodet når boken avsluttes. Denne gangen er det vanskeligere å legge bort dette ordet. For den svenske forfatteren, Fredrik Backman, har med «En mann ved navn Ove» begått en roman så nær opp mot det perfekte som tenkes kan, i mine øyne.» "Som en av Sveriges mest leste bloggere er Fredrik Backman en mester i å formulere seg i det korte formatet. Det tar han med seg når han romandebuterer med den aldeles strålende En mann ved navn Ove." "La det være sagt med en eneste gang: En mann ved navn Ove er et lavmælt brak av en bok. Den er så godt skrevet, så full av humor og varme, sorg og skildring, sinne og glede, at jeg skulle ønske jeg hadde flere terninger å trille."

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Pocket
  Utgivelsesår
  2014
  Forlag
  Cappelen Damm
  Språk
  Bokmål
  ISBN
  9788202424916
  Sider
  322
  Originaltittel
  En man som heter Ove
  Sjanger
  Sted
  Related products
  20130410152657_maiken
  Height
  205
  Width
  132
  Vekt
  340
  Oversatt av
  Due, Nina M.

  Anbefalt

  Nettleseren din er utdatert

  Mye funksjonalitet på ark.no støttes ikke lenger i Internet Explorer. Vennligst bruk en nyere nettleser.