Hopp til hovedinnholdet
4 min

Kuppene du må sikre deg på Mammut-salget!

Norges største boksalg er i gang! – her er kuppene du må sikre deg!
Publisert22. feb. 2023

Mammutsalget er årets begivenhet for alle bokelskere! Enten du elsker krim, romaner eller kokebøker så finner du nye favoritter til knallgode priser! Vi har samlet våre absolutte anbefalinger; dette er kuppene du må sikre deg før de blir utsolgt!

Lære noe nytt?

Er du av den nysgjerrige typen, som ønsker å lære mer om samfunnet du lever i eller liker du å dykke inn i historien, så har vi mange bøker som passer perfekt for deg. Afghanerne av Åsne Seierstad ble nominert til Brageprisen 2023, og høstet gode kritikker da den kom. - Som reporter og skribent er Seierstad også denne gongen i den internasjonale eliteklassen, skrev Tom Hetland i Stavanger Aftenblad og trillet terningkast 6. I Amerikansk karmageddon tar Thomas Seltzer deg med på en reise til USA, landet han kjenner bedre enn de fleste. Han viser med humor, raseri, sarkasme og ærlighet hvordan og hvorfor landet han elsker over alt på jord har blitt denne kaotiske slagmarken vi her i Europa ikke forstår. Eller kanskje du vil lære om vikingene i Ask og Emblas barn - en historie om vikingene.

Historie og dokumentar

Til hobbykokken

Kokebøker er som alle andre bøker, det gjelder å finne bøkene som er perfekt for akkurat deg og dine behov! Er du en student som prøver å få stipendet til å rekke så langt som mulig? Kjøp Fattig student av Karen Elene Thorsen, så lærer du å lage både sunn, digg og billig mat! I Knallgodt - helt uten gluten lærer du å lage glutenfrie middager, bakst, kaker og desserter så gode at du har lyst til å lage dem igjen og igjen.

For deg som digger å lage grønn og bærekraftig mat så anbefaler vi Norges spiselige planter og bær, og vil du heller ha Kjøkkenfest bør du sjekke ut boka til Reneé Fagerhøi med samme tittel!

Mat og drikke

Lese mer?

I en hektisk hverdag er det ikke bestandig man finner tiden til å lese så mye som en skulle ønske. Hva er vel bedre for å få i gang leseflyten enn å kjøpe nye, spennende romaner?

I Roy Jacobsens De uverdige får vi følge en gjeng gutter og jenter fra en bygård på østkanten i Oslo under den tyske okkupasjonen. Fortellingen er både brutal og underholdende, skrevet av en forfatter på hjemmebane. Vil du ha en stor litterær begivenhet må du lese Septologien av Nobelprisvinner Jon Fosse. Etterklang av Helga Flatland finner du også på salget. Den er nominert til Bokhandlerprisen 2022, og handler om upassende relasjoner, pandemi, drømmer, tradisjoner og slåttesoger.

Romaner

Krim-junkie?

Norge er i verdenstoppen av alle krimlesere i verden, og vi sluker det mørke, bestialske og nervepirrende. Det skal mye til for å imponere en hardbarket krimleser, men på mammut finner du absolutte favoritter fra Norges beste krimforfattere!

Krimfavoritter som Kepler, Jussi Adler-Olsen og Jo Nesbø ligger alltid på topp under mammutsalget. I tillegg kan vi anbefale både første og andre bok til forfatter-duoen Camilla Läckberg og Henrik Fexeus, Mentalisten og Sekten. Dette er skikkelig mursteinsbøker, og man får mye spenning for pengene. Mordet som setter det hele i gang i første bok er brutalt – en ung kvinne blir funnet i et sverdskap, gjennomboret fra alle kanter av sverdene lik en makaber parodi. Politietterforsker Mina oppsøker mentalisten Vincent i et forsøk på å forstå morderens tenkemåte.

Til de minste lesehestene

Har du barn som er glad i å lese, eller kanskje trenger du noen bursdagsgaver? Mammutsalget er perfekt for å fylle opp bokhyllene med nye skatter som kan skape leseglede og koselige stunder hjemme! Vi har plukket ut bøkene som er storfavoritter hos våre aller mest kravstore lesere – barna!

En vrimlebok er alltid en sikker vinner hos de minste, og i Se og si får du en fabelaktig bildebok som kan brukes på mange måter! Let og pek i de store oppslagene, eller finn på egne historier ut fra bildene. Skal du ha en bursdagsgave eller to på lur kan det være lurt å sikre seg den super populære Den store perleboka. Her får du over 200 perlemønstre, og mange tips og ideer til perlinga! Ville du være garantert en god latter hos både store og små bør du skaffe deg Boken som ikke ville bli lest, og planlegge en herlig høytlesningsstund sammen med barna.

Barne- og ungdomsbøker

Kun hos ARK

Disse titlene kan du sikre deg KUN hos ARK! Vi har plukket ut en rekke kupp som du får bare hos oss! Her finner du noe alle, alt fra roman til kokebok og eventyr for barna!

Anna Fiske er alltid en sikker vinner, og nå kan du kuppe Hvordan lager man en baby? til en rimelig pris! Den moderne klassikeren Nittenåttifire er en må-ha i bokhylla om man digger klassikere. Er du interessert i dyrking kan vi anbefale Dyrking i pallekarm hvor du får lære hvordan du skaper en frodig kjøkkenhage uten å behøve å ta et eneste spadetak, og vil du samtidig lære deg mer om vedfyringstradisjon kan Lars Mytting hjelpe deg med dette i boka Hel ved.

Kun hos ARK

Fant du ikke det du leter etter?

Vi har bøker for alle, på vår Mammut-side finner du bøker til alle og enhver, innenfor alle kategorier!