Frankenstein, eller Den moderne Prometev

Forfatter

Del av serien

Kort om boken

Den gotiske romanen Frankenstein eller den moderne Prometevs av Mary W. Shelley er andre bok i den nye klassikarserien med verdslitteraturens viktigaste verk i ny nynorsk språkdrakt. Frankenstein vert ofte sett på som det første eksemplet på s…

Oppdag mer

Velg tagger...
Fri frakt
Spar {0}
Spar {0} som ARK-VENN
Format/språk (11 forskjellige)
Format
Compact Disc
E-Bok
Pocket
Innbundet
Nedlastbar lydbok
Forklaring av formater
 • Innbundet

  Bok med hardt omslag.

 • Pocket

  Heftet bok med mykt omslag.

 • Kartonert

  Bok med tykke, stive sider.

 • E-Bok

  Digitalt format. E-bok kan leses i ARK-appen eller på Kindle. Bøkene kan også lastes ned fra Din side.

 • Nedlastbar lydbok

  Digitalt format. Nedlastbar lydbok kan lyttes til i ARK-appen. Bøkene kan også lastes ned fra Din side.

 • Digikort lydbok

  Lydbok på digikort. Krever Digispiller.

 • Compact Disc

  Lydbok eller musikk på CD. Krever CD-spiller eller annen kompatibel avspiller.

 • Vinyl

  Vinylplate. Krever platespiller.

 • DVD

  DVD-film. Krever DVD-spiller eller annen kompatibel avspiller.

 • Blu-ray

  Blu-ray-film. Krever Blu-ray-spiller eller annen kompatibel avspiller.

  Om Frankenstein

  Den gotiske romanen Frankenstein eller den moderne Prometevs av Mary W. Shelley er andre bok i den nye klassikarserien med verdslitteraturens viktigaste verk i ny nynorsk språkdrakt. Frankenstein vert ofte sett på som det første eksemplet på science fiction-litteratur i verda. Romanen har hatt enorm påverknad på seinare litteratur og populærkultur, ikkje minst for film. Karakteren Victor Frankenstein og hans namnlause monster har blitt eit omgrep i mange språk. Originalromanen er derimot nokså lite lesen. Forfattar Mary W. Shelley var ein av dei aller første kvinnelege forfattarane som ikkje skreiv under pseudonym. Den første utgåva var publisert anonymt, medan namnet hennar stod på andreutgåva frå 1823. Det at ei kvinne i tillegg skreiv om eit slikt tema, gjorde henne banebrytande og til ein av dei aller viktigaste forfattarane i verdslitteraturen.

  "Med vakkert språk og skildringer av mektige fjell og sublime landskap, skriver Mary Shelley rått og brutalt om sorg, forsoning og skyld." (Alettes bokverden) "Mary Shelleys mest geniale grep i Frankenstein er at hun lar monsteret selv komme til orde og fortelle sin historie." (Henning Hagerup, Vagant) "Gleden er ikke mindre ved Øystein Vidnes. vakre, klangfulle språk i Mary Shelleys Frankenstein eller den moderne Prometevs. Vidnes står også for den vakre grafiske formen, som øker gleden ved disse utgivelsene." (Fredrik Wandrup, Dagbladet) "Kraftfull i sin enkelhet. Bruken av sterke signalfarger og tidløse illustrasjoner med tydelig symbolikk står godt til den nøytrale typografien, som er spesiallaget for utgivelsen. Det innbundne omslaget i flexibinding er utradisjonelt for sjangeren, og gir bøkene en taktil kvalitet, samtidig som det er funksjonelt." (Årets vakreste bøker) "Skald forlag har eit ekte under i emning." (Eivind Myklebust, Bokmagasinet)

  Kundevurderinger

  Totalvurdering: 

  Gi din vurdering: 
  Totalvurdering: 

  Detaljer

  Format
  Innbundet
  Utgivelsesår
  2016
  Forlag
  Skald
  Språk
  Nynorsk
  ISBN
  9788279592495
  Sider
  319
  Originaltittel
  Frankenstein
  Oversatt av
  Vidnes, Øystein

  Anbefalt