Hopp til hovedinnholdet

Lesetips til Sommerles

Vi heier på bibliotekene og på Sommerles-kampanjen. Her er våre boktips til alle små lesehester i sommer.
Publisert15. mai 2023
TekstBerit Rødstøl

Sommerles er bibliotekenes leselyst-kampanje for barn. Her kan barna hente fine premier på biblioteket etter at de har lest eller lyttet til bøker.

Det gir barna motivasjon til å lese mer og med mengdetrening kommer også økt leselyst.

Vi heier på denne kampanjen. Her er våre boktips til Sommerles:

Sommerles.no er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. På Sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene dine leser!

Registrer deg her!

Jakten på vikingskatten

Ny bok i Jakten-serien av Jørn Lier Horst.

For tusen år siden lå det en vikinglandsby rett utenfor Elvestad. Den verdifulle skatten til vikingkongen Hagbard ble skjult et sted i nærheten, og er aldri funnet. Noen tegn og symboler hugget i stein, setter Tiril, Oliver og Åtto på sporet av den - og leseren kan være med i jakten. I Jakten på Vikingskatten gjelder det å ha øynene med seg! For i bildene ligger det spor, ledetråder, koder og hint for unge detektiver.

Passer som høytlesningsbøker og for alle fra seks år og oppover.

Jakten på vikingskatten

Av Jørn Lier Horst

Den lengste natten

Endelig er bok nummer åtte i serien Håndbok for superhelter klar.

Kan Røde Maske finne løsningen på mysteriet med barna som ble kidnappet? I den åttende boka har Lisa, Robert og Max forstått sammenhengen mellom de tilbakevendte barna og alle innbruddene som har skjedd i Rosenhill. Nå gjelder det bare å få en slutt på det hele. Samtidig er Nick på vei for å hjelpe vennene sine, men før han rekker fram, går noe galt - skikkelig galt! I stedet må Nick kjempe for sitt eget liv ... Dette skal bli den lengste natten noen av superheltene noensinne har opplevd.

Passer for alle fra seks år og oppover som digger superhelter.

Den lengste natten

Av Elias Våhlund

Les hele serien her:

Håndbok for superhelter

Edelmot

Odin Helgheim og Victor Sotberg har gått sammen om denne perlen av en bok.

Edelmot er en virtuell fantasiverden hvor man lever akkurat som man vil. Man drar ut på eventyr, slåss mot monstre og lever ut alle sine drømmer. Er man sterk her, så er man populær i den virkelige verden. Det er IKKE Victor. På skolen blir han mobbet og er helt alene. Men i Edelmot har han to bestevenner, og sammen prøver de å bli Edelmots sterkeste spillere noen sinne!

Passer for alle fra fra ni år og oppover som liker Ragnarock og fantasy.


Trollheim: Underjordisk oppdrag

Første bok i serien vant ARKs barnebokpris i fjor.

Når et kjært familiemedlem kidnappes blir Adam, Tara og Tobias nødt til å sette alt på spill for å befri han. De må klatre dypt ned under jorda, hele veien til Helheim! Troll, drager og Loke selv står i veien for dem, og i de mørke tunnelene lurer også andre farer ... Ei blek jente kryper rundt der nede på jakt etter blod, og selv de største trollene er redde for henne.

Passer for alle fra ni år og oppover som liker et skikkelig eventyr.

Trollheim: Underjordisk oppdrag

Av Arne Lindmo

Gutta i trehuset

13 nye historier fra en av Norges mest populære barnebok-serier. Denne boka inneholder fortellinger som var altfor sprø til å komme med i noen av de andre bøkene i serien. Du er advart! Perfekt for både nye og gamle lesere av GUTTA I TREHUSET! Bestselgerne om Gutta i trehuset er morsomme og spennende, lette å lese, og har illustrasjoner på hver side.

Passer for alle fra åtte til tolv år.

Gutta i trehusets ekstremt hemmelige historier

Av Andy Griffiths

Megamonster


På en vulkansk øy, på toppen av en klippe som stikker ut over et stormfullt hav, ligger et eldgammelt steinslott. På slottet er det en skole: STRAFFESKOLEN. Det er dit de slemmeste barna i verden blir sendt. Og det er helt umulig å rømme. Havet rundt øya er fullt av skrubbsultne haier som lengter etter å sluke rampete barn i ett eneste jafs.
Det er mye som er forferdelig på straffeskolen. Lærerne er fryktelige, maten er avskyelig, og du får mareritt av det du lærer i timene.
Og tenk deg dette, i tillegg: de skumleste, ekleste og mest monstrøse monstre i verden, knadd sammen til et MEGAMONSTER.
Ville du turt å opp kampen? Neppe. Men heldigvis fins det en liten jente som tør!

Passer for alle monsterelskere fra ni år og oppover.

Megamonster

Av David Walliams